Piyanist İlyun Bürkev’e Grand Prize Ödülü verildi

Türkiye'nin genç ve yetenekli piyanistlerinden İlyun Bürkev, ABD'de düzenlenen Philadelphia Müzik Festivali’nde tüm kategorilerde Grand Prize Ödülü kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’nin Philadelphia şehrinde 13- 26 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Müzik Festivali’ne (PIMF) 8-19 yaş grubundan 57 müzisyen katıldı. 14-15 yaş kategorisinde finale kalan tek piyanist olan İlyun Bürkev, "Edvard Grieg Piano Concerto in A minor, Op.16" eseri ile kendi yaş grubunda 1.lik ödülü ve tüm yaş gruplarında Grand Prize Ödülü kazandı.

21 Mayıs’ta 52’nci İstanbul Müzik Festivali’nin açılış konserinde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde konser veren İlyun Bürkev, piyano ile ilişkisini şöyle açıklamıştı:

“Piyano duygularımı, düşüncelerimi ve ruh halimi ifade edebilmemin en samimi yolu. Piyano çalmak sadece teknik bir beceri değil, aynı zamanda kendimi ifade etme biçimim. Her performans, bir parça kendimi dünyayla paylaşma fırsatı sunuyor. Piyanomla kurduğum bu özel bağ, müziğin gücüyle karakterimi harmanlayarak, sahnede ve dinleyicilerin kalplerinde yankılanan bir hikâye haline geliyor.”