Piyasa güne eksi rezervde başladı

Piyasa güne 7 milyar 355,3 milyon TL eksi rezervle başladı. Dolar, serbest piyasada 8,15-8,18 bandında dalgalanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 16-17 Mart’ta düzenlenen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının tutanakları dün akşam yayımlandı. Fed'in tutanakları, maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinde kayda değer bir ilerleme sağlanmasının biraz zaman alacağını ve varlık alımlarının en azından mevcut hızda devam edeceğini ortaya koydu. Salgının görünüm açısından önemli riskler oluşturmaya devam ettiği vurgulanan tutanaklarda, mevcut politika duruşu ve yönlendirmesinin ekonomik toparlanmayı daha fazla teşvik için uygun olduğuna işaret edildi.

IMF: TÜNELİN SONUNDA IŞIK GÖRÜNDÜ

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankasının düzenlediği Bahar Toplantıları kapsamında dün basın toplantısı düzenleyen IMF Başkanı Kristalina Georgieva ise aşı politikasının ekonomik bir politika olduğunu belirterek, Covid-19 salgınının sona erdirilmesinde sağlanan hızlı ilerlemenin küresel ekonomiye 2025'e kadar yaklaşık 9 trilyon dolarlık katkı sağlayabileceğini ifade etti. Tünelin sonunda ışığın göründüğüne işaret eden Georgieva, ancak krizin "karanlık bir gölge" oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

DÖVİZ YATAY SEYİRDE

Türkiye'de ise piyasa güne 7 milyar 355,3 milyon TL eksi rezervle başladı.

Bankaların serbest depo hesabı ise 65 milyar 983,8 milyon lira düzeyinde bulunuyor.

Dün 8,14-8,21 bandında dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 8,16 seviyesinden tamamladı.

Bugüne ise yatay başlayan dolar/TL, saat 10.25 itibarıyla 8,15 ile önceki kapanış seviyesinin hemen altından işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,3 artışla 9,71'den, sterlin/TL yüzde 0,1 yükselişle 11,24'den satılıyor. (AA)

Etiketler piyasa rezerv dolar