Piyasalar hareketlendi: Borsada satış, petrolde alışlar hızlandı

Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkilinin İran'ın İsrail'e füze saldırısı yapmaya hazırlandığını aktarması sonrası finans piyasalarındaki hareketlilik arttı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son 42 aydır ilk kez art arda 3 ayı negatif bölgede kapatan BIST 100 endeksi, ekim ayına da düşüşle başlamıştı. Endeks, ekim ayının ilk gününde kapanışa doğru gelen haber akışının etkisiyle ise kayıplarını artırdı.

Buna göre BIST 100 endeksindeki düşüş, gün içinde yüzde 4'ün üzerine çıkarken, bankacılık endeksinde kayıp yüzde 5'e yaklaştı. Sert satışta ise Beyaz Saray'da bir üst düzey bir yetkilinin İran'ın İsrail'e füze saldırısı yapmaya hazırlandığını belirtmesi etkili oldu. 

İsmini vermek istemeyen yetkili ayrıca ABD'nin olası saldırı karşısında İsrail'in kendini savunması için yaptığı hazırlıkları destekleyeceğini bildirdi.

Bu gelişme ise küresel piyasalarda risk iştahının yeniden düşmesine yol açarak, borsalardaki satışın hızlanmasına sebep oldu.

Öte yandan jeopolitik risklerin yükselmesi petrol fiyatlarında yükseliş yaşanmasını sağladı. Buna göre ekim ayına düşüşle başlayan ve gün içinde 70 doların altına kadar inen brent petrol saat 17.36 itibarıyla yüzde 2,77 artışla 73,83 dolara çıktı.

(EKONOMİ SERVİSİ)