Podolyak: 13 bin Ukrayna askeri ölmüş olabilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'in danışmanı Mykhailo Podolyak, 24 Şubat’tan itibaren 13 bin Ukrayna askerinin ölmüş olabileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ukrayna'ya 24 Şubat'ta başlattığı askeri harekatta ölen askerlerle ilgili Ukraynalı yetkililerden açıklama geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'in danışmanı Mykhailo Podolyak, savaşta hayatını kaybeden Ukrayna askerlerinin sayısının 10 ile 13 bin arasında olabileceğini söyledi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Podolyak, ölen Rus askerlerinin sayısının 100 bini, yaralanan-kaybolan ya da cepheye dönemeyecek konuma düşen Rus askerlerinin sayısının ise 150 bini bulmuş olabileceğini de iddia etti.

Ukrayna ordusundan ise Podolyak'ın verdiği sayılarla ilgili herhangi bir doğrulama gelmedi. Podolyak haziran ayında yaptığı açıklamada da savaşta her gün 100-200 Ukrayna askerinin öldüğünü söylenmişti.

Daha önce ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, savaşta Rusya ve Ukrayna'dan yaklaşık 100'er bin askerin öldüğünü ya da yaralandığını söylemişti. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen de savaşta 100 bin Ukrayna askerinin öldüğünü açıklamış ancak bu açıklaması daha sonra sözcüsü tarafından, "Komisyon Başkanı, ölü ve yaralıların toplam sayısını kastetti" diyerek düzeltilmişti.

BBC, haziran ayı ortasında savaşta yaklaşık 3 bin 600 sivilin hayatını kaybettiğini duyurmuş, BBC Rusça Servisi ise Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana en az 9 bin 311 Rus askerinin öldüğünü açıklamıştı.