Polen derginin 12'nci sayısı çıktı

Marksist ekoloji dergisi Polen derginin 12'nci sayısı çıktı. Polen derginin yeni sayısı 'Madencilik Furyasını Durduralım' temasıyla okuyucu erişimine açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Marksist ekoloji dergisi, Polen derginin 12'nci sayısı çıktı. 12'nci sayıda 'Madencilik Furyasını Durduralım' teması işlendi. Dosyada Bergama, Kazdağları, Giresun-Gümüşhane, güncelden Kalemoğlu, Halkidiki deneyimleri yer alıyor. Derginin yazarları “Ölüler Altın Takmaz”ı inceledi.

DERGİDE HANGİ KONULAR İŞLENDİ?

Derginin yeni sayısı için yapılan açıklamada "Mazıdağı-Çınar arasındaki korkunç yangında yitirdiğimiz canları anarken öfkemizi DEDAŞ’a ve özelleştirmelerle bu felaketin zeminini hazırlayan sömürgeci kapitalist devlete yöneltiyoruz. İklim krizinin terimizi döktüğü, canımızı aldığı şu günlerde güncel iklim verilerini, iklim hareketinin olası stratejilerini tartışıyor, sınıfın iklim taleplerini bir çeviri ile ele alıyoruz. Faşizmin toplumun en ezilen kesimlerine bir kez daha yönelerek pogromlara giriştiği acı günlerde göçmen emeğiyle el ele giden ekolojik yıkımı Zonguldak madenleri üzerinden ele alıyoruz. Bu sayıda ayrıca güncel ve kritik bir tartışma olarak K. Saito’nun “küçülme komünizmi”ni tutarlı bir metodoloji ile eleştiren B. Napoletano’nun çevirisi de yer alıyor. Kolektifimizden Mansur Karaca’nın söyleşisi yangın durumlarında hayvan özgürlüğü aktivizmi deneyimini aktarıyor."

Polen Dergi'nin 12'nci sayısına buradan ulaşabilirsiniz.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)