Polis memuru kadınlardan şikayetçi oldu: 'Yaralandım, tehdit edildim'

İzmir'de Pınar Gültekin'in katledilmesini protesto eden kadınlar hakkında açılan davada ifadesi alınan bir polis memuru, darp edilerek yaralandığını ve tehdit edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR- Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin için Türkiye'nin birçok ilinde protesto eylemleri düzenlenmiş, İzmir'de de 'Kadınlar Birlikte Güçlü’nün (KGB) çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Alsancak’ta basın açıklaması yaptıkları esnada polisin müdahalesi sonucu gözaltına alınmıştı. Polisin güç kullanarak gözaltına aldığı 12 kadın hakkında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Kamu malına zarar ve tehdit" suçlamasıyla dava açıldı.

Davanın 5'inci duruşması bugün İzmir Adliyesi 47'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya müşteki polis memurları ile avukatları ve sanık avukatları katıldı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, müşteki polis memurunun ifadesine başvuruldu.

Müşteki polis memuru ifadesinde kadınları suçlayarak, yaralandığını iddia etti. Görevli amiri tarafından en az üç kez "dağılın" anonsu yapıldığını ileri süren polis memuru, kadınların dağılmadığını ve müdahale ettiklerini ifade etti. İfadesinde protestolara katılan iki kadın tarafından darp edildiğini ve şikayetçi olduğunu söyleyen polis memuru, “Göstericileri gözaltına aldığımız sırada bizlere karşı direnen, beni elleri ve ayaklarıyla vurmak suretiyle ve tırnaklarıyla vücudumun çeşitli yerlerini tırmalamak suretiyle yaralayan, tehdit eden ve gözaltı işlemi sırasında tişörtümü yırtan Emine A. ve Elif Y. isimli sanıklardan şikayetçiyim” dedi. Davaya katılma talebinde bulunan polis memuru, olay esnasında yırtılan tişörtünün o günkü değerinin 100 TL olduğunu belirterek, zarar giderilmek istenirse paranın LÖSEV'e bağışlanabileceğini söyledi.

AVUKATLAR MÜŞTEKİ POLİSİN BEYANLARINI KABUL ETMEDİ

Kadınların avukatları ise polis memurunun beyanlarını kabul etmediklerini belirterek, “Müşteki beyanlarını kabul etmiyoruz. Emniyet aşamasındaki beyanına göre anons yapıldığı belli olmadığı halde müşteki bu celse okunan emniyet ifadesindeki hususları çelişkili bir şekilde tamamlamıştır. Tişörtünde meydana gelen zararın miktarının belirlenmesi mümkün değildir bu nedenle biz mala zarar eylemine ve müştekinin belirtmiş olduğu zararı kabul etmiyoruz. Tüm müşteki beyanlarına karşı zaman talep ediyoruz” dedi.

DAVA ERTELENDİ

İfadelerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, suçtan doğrudan doğruya zarar görme ihtimaline binaen polis memurunun davaya katılma talebini kabul etti. Mahkeme davayı 21 Haziran tarihine erteledi.