Polisan Holding'e karbon yönetimi ödülü

Polisan Holding, bu yıl 9'uncusu düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi'nde karbon yönetimindeki başarısı nedeniyle ödül aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polisan Holding, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen 9. İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen Düşük Karbon Kahramanları Ödül Töreni’nde ödüle layık görüldü.

Şirket, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlenen ödül töreninde, karbon yönetimindeki başarısı nedeniyle ödül aldı. 

'EMİSYON YOĞUNLUKLARIMIZI HER YIL AZALTMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Ödüle layık görülen şirketin CEO'su Cantekin Dinçerler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“5 yıllık stratejilerimizde Kapsam 1 ve 2 emisyon yoğunluğumuzu 2025 yılında, 2019 yılına göre yüzde 25 azaltma hedefi belirlemiştik, geçtiğimiz yıl yüzde 15 azaltım oranına ulaştık ve 2025 sonu hedefimize odaklandık. ISO 50001 enerji yönetim sistemimiz, uzaktan enerji takip sistemimiz, yeşil ve dijital dönüşüme uygun yeni yatırımlarımız, verimlilik artırıcı projelerimiz ile azalttığımız mutlak emisyonumuzu ve emisyon yoğunluklarımızı her yıl azaltmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl sadece proses odaklı verimlilik çalışmalarımızla ile 3.494.000 kWh/yıl enerji tasarrufu sağlayarak 1.562 ton karbon salınımını engelledik. Dünyamızı tehdit eden çevresel ve sosyal konularla mücadele etmek kurumsal stratejimizin ayrılmaz bir parçası. Düşük Karbon Kahramanları Ödül Töreni’nde aldığımız ödül, bu alandaki çabalarımızın takdiri olarak bizi daha da motive etti.”