Polisi 7 yerinden bıçakladı, vurularak yakalandı

Konya'da sinir krizi geçirdiği belirtilen bir kişi, olay yerine giden polislerden birini 7 yerinden bıçaklayarak yaraladı. Şüpheli, bir diğer polisin açtığı ateşle yaralı olarak yakalandı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya Selçuklu'da yardım çağrısı üzerine Buhara Mahallesi Bayramoğlu Sokak'taki bir eve giden polis ekibi, sinir krizi geçirdiği belirtilen kişiye müdahale etmek istedi. Kamera görüntülerine evde bulunan bir kişi, elinde bıçakla çıkarak kapıda bekleyen üç polisi kovaladı.

Şüpheli, bir polisi yakalayarak 7 yerinden bıçakla yaraladı. Diğer bir polis, saldırganı silahla yaraladı. Yaralı polisin sağlık durumunun ciddi olduğu açıklandı. Şüphelinin ise sağlık durumunun kritik olmadığı belirtildi.

YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı yaşanan olayı sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: 

"Bu sabah saat 10.30 sıralarında Konya Selçuklu ilçemizde sinir krizi geçiren bir hasta ile ilgili olarak 112 Sağlık ekiplerinin yardım talebi üzerine olay yerine ivedilikle polis ekiplerimiz sevk edilmiştir.

29 yaşındaki E. K. adlı şahıs kontrol altına alınmaya çalışılırken çıkan arbedede görevli Kahraman Polisimiz Mustafa Topuz aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır.

Söz konusu şahıs yaralı olarak suç aletiyle birlikte yakalanmış ve hastanede gözaltında tutulmaktadır.

Yaşanan olaydan büyük bir üzüntü duydum. Emniyet güçlerimiz gece gündüz demeden alınan her ihbara canları pahasına koşmaktadır.

Kahraman güvenlik güçlerimizin her birine Aziz Milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Polis kardeşime acil şifalar diliyorum."

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)