Polislik sınavında da 'sorular aynı çıktı' iddiası

Polislik sınavları için soru kitapçıkları hazırlayan ‘Kariyer Hocam’, deneme kitapçığındaki 18 sorunun Polis Amirleri Eğitimi Merkezi sınavında sorulduğunu, 14 sorunun da benzer sorulduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ÖSYM tarafından 30 Temmuz'da düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) bazı soruları Yediiklim Yayınevi'nin denemeleriyle aynı çıkması nedeniyle iptal edilmesinin ardından 26 Haziran'da yapılan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) giriş sınavının sorularının da ‘Kariyer Hocam’ adlı yayının soruları ile aynı çıktığı iddia edildi.

Diken'in haberine göre polislik sınavları için sorular hazırlayan "Kariyer Hocam" adlı yayının deneme kitapçığındaki 18 sorunun PAEM’de sorulduğu, 14 sorunun da benzer sorulduğu öne sürüldü.

Kariyer Hocam’ın YouTube hesabından yayınlanan videoda,  “Hani ‘Neye niyet neye kısmet’ derler ya; bizim mart ayında hazırlamış olduğumuz, sorularını özenle seçtiğimiz aylarca emek ettiğimiz bu Polis Misyon Koruma kitabımızda dünkü PAEM 7 sınavında tam  18 soru geldiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Detaylı incelediğimizde de 14 sorunun da benzer şekilde geldiğini; toplamda 32 soruya bu kitapta dikkat çektiğimizi öğrenmiş bulunmaktayız” denilmişti.

'KPSS'YLE BİREBİR AYNI SKANDAL'

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Sınavdaki soruların bazıları, ‘Kariyer Hocam’ adlı yayına ait bir sınava hazırlık kitabından aynen alınmış. Yani KPSS’deki skandal PAEM-7’de de yaşanmış. Birebir aynı skandal” dedi.

Bakan, “Üstelik soruların alındığı kitabı hazırlayanlar, 18 sorunun birebir, 14 sorunun da çok benzer geldiğini övünerek bizzat kendileri duyuruyor. Öyle gurur duymuşlar ki ‘PAEM-7’den önce biz sorduk’ yazarak paylaşmışlar. Öncelikle PAEM-7 de KPSS gibi iptal edilmeli. Kamu sınavlarının güvenliği sağlanmalı, gerekirse -herkesin hakkı saklı kalmak koşuluyla- sınav güvenliği sağlanana kadar sınav açılmamalı. Ve en önemlisi son yıllarda yapılan tüm sınavlar bağımsız bir kurul tarafından incelenmeli. Sınavlardaki usulsüzlükler tespit edilmeli, bu usulsüzlükleri yapanlar hukuk karşısına çıkarılmalı” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

KAYNAK