Erdoğan'dan ABD'ye iade çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki evinin önünde toplananlara konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, İstanbul Kısıklı'da bulunan evinin önünde konuşma yaptı. Erdoğan idam çağrısına, "Her talebin değerlendirilmesi demokratik ülkelerde bir haktır. Bu da Meclis'te değerlendirilir, izin almaya gerek yok" şeklinde karşılık verdi.

ABD'YE GÜLEN ÇAĞRISI

Erdoğan, Fettullah Gülen'in iadesi için Amerika Birleşik Devletleri'ne çağrı yaptı. Daha önce Gülen'in iadesini istediklerini söyleyen Erdoğan, "Şimdi buyrun, bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum. Pensilvanya'daki bu zatı artık Türkiye'ye teslim edin. Eğer biz stratejik ortaksak o zaman ortağınızın bu talebini yerine getirin. Zira siz, bizden hangi teröristi istediyseniz biz teslim ettik, şimdi artık terör listemizin içerisinde yer alan bu zatı da bize teslim edin" dedi.

Darbe girişimini yapanların, TSK içerisindeki azınlık olduğunu aktaran Erdoğan, "Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bu urdu, şimdi temizleniyor. Kendisine yakışır bir noktaya gelecek. Yargıya da teşekkür ediyorum. Makamlarına, mevkilerine, rütbelerine bakmadan kim olursa olsun, emniyet teşkilatıyla el ele vermek suretiyle bunları tutukladılar" şeklinde konuştu.

"SİLAHLI KUVVETLERİN BAŞKOMUTANI BENİM"

Yaşananların 'üst akılların' oyunu olduğunu belirten Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Bütün mesele sizin ilk andan itibaren meydanlara çıkmanız var ya, o meydanlara çıkışınız her şeyi alt üst etmiştir. Rehavet yok ve hafta boyu biz birlikteliğimizi devam ettirmeliyiz.

Gerek başbakanımız, gerek hükümetimiz, gerek devletimizin tüm kurumları çalışmalarını sürdürüyor. Polisimiz verdiği şehitlere rağmen dik durdu. Bu silahlı kuvvetler bizimdir. Bu silahlı kuvvetler paralel yapının değildir. Anayasanın amir hükmü gereğince Silahlı Kuvvetlerin Başkomutanıyım.

Bunların kurslarına, okullarına çocuklarınızı göndermeyin dedim. Devletin okullarında sizlere ücretsiz kurslar hazırlıyorum dedim. Şu anda binlerce yargı mensubu açığa alındı. HSYK'dan 5 tanesi, AYM'den 2 tanesi şu anda yargı kararlarını süratli bir şekilde veriyor ve bu öz güvenle yarınlara güçlü bir şekilde yürüyeceğiz."

Evinin önünde toplananların idam cezası isteyen sloganlarına üzerine Erdoğan, "Şüphesiz ki her talebin değerlendirilmesi, konuşulması, görüşülmesi demokratik ülkelerde bir haktır. Bu, parlamento çatısı altında değerlendirilir. Bunun için bir yerlerden izin almaya da gerek yok" dedi. (DHA)