Gül, TBMM'de 4 partiyi buluşturdu

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, darbe girişiminin gerçekleştiği gece havadan bombalanan TBMM'yi ziyaretinde 4 siyasi partiyi biraraya getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 3 aylık Olağanüstü Hal (OHAL) tezkeresinin görüşmelerinin yapıldığı saatlerde eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Gül'ün ziyareti nedeniyle görüşmelere bir süre ara verildi. Gül, Genel Kurul’un hemen arkasında Meclis Başkanı’nın kullanımına ayrılan odada, TBMM'de grubu bulunan dört partinin temsilcisiyle biraraya geldi. Gül’le görüşmeye, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ile MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay katıldı.  Böylece dört parti temsilcisi, Genel Kurul ya da TBMM Meclis komisyon toplantıları dışında ilk kez biraraya gelmiş oldular.

'GÜLEN DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNDU'

Gül toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, sürece ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

Maalesef 15 Temmuz’da tarihimizin en utanç sayfalarından birini yaşadık. TSK’nin içerisinde örgütlenen ve bugün açıkça da deşifre olan Gülen cemaatine mensup bir çok askerin organize olmasıyla yönetimin ele geçirilmesi ve bir darbe teşebbüsü söz konusu oldu. Her şey akla gelebilirdi ama TBMM’nin, bütün partilerin ve bütün görüşlerin temsil ettiği bu mekanın planlı şekilde bombalanacağı hiç akla gelmezdi doğrusu.

'EN UTANÇ SAYFALARINDAN BİRİ'

İnanıyorum ki mevcut yasalar çerçevesinde anayasa kanunlar en titiz şekilde uygulanacak. Hak ettikleri cezayı göreceklerdir. Bu işi yapanlar Türkiye’de bir Afrika ülkesine, bir Latin Amerika ülkelerine benzer şekilde işler yaptılar. Halka kurşun çektiler. Halkı tanklarla ezdiler. Komutanlarına en büyük saygısızlığı ve en büyük itaatsizliği yaptılar. Bir çok şehitler verildi. Maalesef 15 Temmuz’da tarihimizin en utanç sayfalarından birini yaşadık.

GUL2

YILDIRIM'LA GÖRÜŞTÜ

Gül, Başbakan Binali Yıldırım'ı Çankaya Köşkü'nde ziyaret etti. Görüşmede, Abdullah Gül'ün hükümete desteğini yinelediği belirtildi.

(DHA)