Erdoğan genel başkanlara teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti liderlerinin Beştepe'deki toplantısı sona erdi. Toplantıdan sonra Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle, Beştepe'de gerçekleşen liderler toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle, darbe girişimi ve sonrasını değerlendirmek için yapılan toplantıya Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı. 2 saat 40 dakika süren toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimine karşı durdukları için, parti liderlerine teşekkür etti. Başta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK olmak üzere bütün "güvenlik tehditlerine" karşı mücadele edileceğini belirten Erdoğan, darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar hakkında parti liderlerine bilgi verdi.

Erdoğan'ın darbe girişimi ve alınacak önlemler konusunda genel başkanların önerilerini dinlediği belirtildi. Görüşmede OHAL uygulaması, güvenlik önlemleri, Anayasa çalışmaları ve ekonomi politikalarının değerlendirildiği aktarıldı.

Toplantıda, darbe girişimi soruşturması ve OHAL sürecinin dikkatle uygulanacağını ifade eden Erdoğan, bu konuda siyasi partilerin işbirliği yapmasının önemli olduğunu vurguladı. Görüşmede siyasi partiler arasında diyalog kurulması için görüş birliğine varıldığı duyuruldu.