Başbakan Yıldırım: Olup biteni derhal itiraf ettiler, bülbül gibi öttüler

Darbe girişimine karışan askerlerin ifade verirken çözüldüğünü belirten Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye de mesaj gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin Wall Street Journal gazetesi, İngiliz The Guardian gazetesine ve İngiliz Sky haber kanalına açıklamalarda bulundu. Yıldırım, İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian’a verdiği mülakatta askerlerin şu ana kadarki ifadelerinden darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen’in bulunduğunun ve darbenin çok uzun zamandır planlandığının anlaşıldığını söyledi.

Yıldırım, darbe girişiminin gerçekleştiği geceyle ilgili olarak, "Bunun millete karşı bir darbe girişimi olduğu sonucuna vardık ve milleti kendi geleceğine ve ülkenin geleceğine sahip sahip çıkmaya çağırdık." dedi.

Türkiye ile ABD'nin çok uzun geçmişi olan bir dostluk ve ittifak ilişkisi olduğunu belirterek, ABD'nin Fethullah Gülen'in yanında yer alacağına inanmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimini gücünü pekiştirmek için kullandığını reddeden Yıldırım, Türkiye’nin ölçülü önlemler alacağını belirterek şöyle konuştu: “Darbe girişiminin sorumlularına sadece ‘Bunu yapmamalıydınız’ mı demeliydik? Ülkemizi eleştiren bu kişiler bizden ne yapmamızı bekliyorlardı?” (HABER MERKEZİ)