Kılıçdaroğlu: Topçu Kışlası unutulmalı

CHP lideri kılıçdaroğlu "Gezi dayatması olursa bu dayatmayı yapanların darbecilerden farkı kalmaz. Taksim'e Topçu Kışlası yapılması fikri unutulmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Taksim'e yapılması planlanan Topçu Kışlası'nın tekrar gündeme getirilmesini eleştirdi.

Posta gazetesinden Hakan Çelik'e konuşan Kılıçdaroğlu, siyasiler arasındaki gerilimin darbe sonrası düşmesinin olumlu olduğunu söyledi. Erdoğan'ın tavrını da olumlu bulduğunu belirten CHP lideri, "Son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği mesajlarda gerginlik ortamının yumuşatılması bakımından mesafe kat ettik. Umarım böyle devam eder" dedi.

'KİMSE KİMSEYİ DİNLEMİYORDU'

Siyasetteki olumlu atmosferin sürmesini istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Yumuşamanın devem etmesi için uğraşacağız. Toplum çok kutuplaşmıştı. Gergin bir ortam vardı. Kimse kimseyi dinlemiyordu. Atmosferin yumuşaması çok iyi. Darbe girişiminden sonra partilerin özeleştiri yapması yumuşamanın sürmesini sağlar. Bu da güzel olur."

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişimi sonrası yaptığı konuşmalarda Taksim'e Topçu Kışlası'nı yapmakta kararlı olduklarını söylemesine ise tepki gösterdi. CHP lideri, "Gezi dayatması olursa bu dayatmayı yapanların darbecilerden farkı kalmaz. Taksim'e Topçu Kışlası yapılması fikri unutulmalı." (HABER MERKEZİ)