Cumhurbaşkanı Erdoğan demokrasi nöbetini bitirdi

Demokrasi Nöbeti eylemi bu gece Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bahçesinde yapıldı. Erdoğan, Saray'a gelenlere seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Demokrasi Nöbeti" eylemlerinin sonuncusu, bu gece Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bahçesinde yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eyleme katılanlara hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında, darbe girişimi sırasında yaralananlar geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, hayatını kaybedenlere de rahmet diledi.

"FİNALİ ANKARA'DA YAPALIM DEDİK"

Yenikapı'da yapılan mitingle destan yazıldığını söyleyen Erdoğan, "Aslında İstanbul'daki mitingle demokrasi nöbetlerini devam ettirelim, dediler. Dedik ki, sizler zaten bunu gönlünüzde devam ettiriyorsunuz, ama biliyorum ki milletimiz ülkesine, özgürlüğüne, geleceğine, öyle sımsıkı yapışmış durumda ki "bitti" demeye gönlümüz razı olmadı. Finali Ankara'da yapalım istedik" şeklinde konuştu.

"MEĞERSE HAİNLERE TESLİM ETMİŞİZ"

Darbe girişimini gerçekleştirenlerin kendilerinde iyi plan yaptığını belirten Erdoğan, "Uçakları vardı, F16'ları vardı ama onları biz satın almıştık. Helikopterleri vardı, tankları vardı, bunları biz almıştık. Ellerinde silahları vardı, biz almıştık. Ama aldıklarımızı meğerse hainlere teslim etmişiz. Bunlar düşünemedi bir şeyi, bu millet onların karşısına çıkacak, bunu düşünemediler" dedi.

Gülen cemaatinin finansörü olduğu iddia edilen Abdullah Büyük'ün, Bulgaristan'dan iade edildiğini hatırlatan Erdoğan, ABD'nin de Fetullah Gülen hakkında bir tercih yapması gerektiğini söyledi.

"TOPUNUZ GELİN"

Cunhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kandil'den birileri açıklama yapıyor, şehirlere ineceklermiş. Kırsaldan ineceklermiş. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var, bunu böyle bilin. Bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ, PYD, DAEŞ, YPG, topunuz gelin! Allah'ın izniyle bu milleti aşamayacaksınız." (HABER MERKEZİ)