Emniyet Kılıçdaroğlu'na suikast uyarısı yapmış

Artvin'de yaşanan saldırıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin ardından kendisine yönelik suikast olabileceği yönünde uyarıldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CNN Türk yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde emniyetin kendisini suikast ihtimali konusunda uyardığını aktardı.

Artvin'de dar bir vadiden geçerken araçların birden durduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, aracının yamaca yaklaştırıldığını belirtti.

Daha sonra çatışmanın başladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Birden bire silahlar patladı, ateşler ediliyordu. Tam vadinin ortasındaydık. PKK’yla bir çatışma olduğu söylendi. Bir süre sonra ambulans yanımızdan geçti. Çatışmada yaralıların olduğu, yaralıları olup hastaneye getirileceği belirtildi" dedi.

Yaşananların ardından ikinci bir çatışma daha çıktığını aktaran Kılıçdaroğlu, zırhlı araç geldiğini ve Karayolları’nın bulunduğu bölgeye götüreceği yönünde bilgi verildiğini söyledi.

Kendisini ilk olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın aradığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan aradı, geçmiş olsun diledi. Sonra diğer bakanlar, genel başkanlar aradı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Bey, 'Ben Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeyim, yeni öğrendim. Geçmiş olsun' dedi. Bulunduğum yerin de roketatarla vurabileceği söylendi. Şavşat’a, Kaymakam Bey’in makamına gittik" sözleriyle yaşananları anlattı.

"ODANIN LAMBALARINI KAPATIN"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ankara döndüğünü belirten Kemal Kılıçdaroğlu, akşam eve döndüğü sırada kendisine suikast yapılacağı yönünde Emniyet'ten uyarı almış.

Kılıçdaroğlu, "Bulunduğumuz odada elektriğin yanmamasını, bulunmadığımız odanın elektriğini yakmamız istendi. Bana yönelik bir suikast ihtimalinin çok güçlü olduğu ifade edildi" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, ilerleyen günlerde koruma sayısının artırıldığını ve uzun namlulu silahlar taşıyan korumalara tahsis edildiğini anlattı.

Kılıcdaroğlu, kendisine yönelik saldırıyla neyin amaçlandığı konusunda ise "Ana muhalefet partisi genel başkanının bir suikaste kurban gitmesi herhalde Türkiye’yi karıştıracaktır, dengeleri sarsacaktır diye düşünmüşlerdir" dedi.