Demirtaş'tan savaşa karşı barış çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın en acil talebinin barış olduğunu söyledi. HDP olarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını belirten Demirtaş, Başbakan Binali Yıldırım'ın 'çözüm mözük yok' sözlerini de eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP ve DBP Muş il örgütleri, 'Savaşa karşı barış' sloganıyla Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle’nin katılımıyla kitlesel basın açıklaması yaptı.

DBP Malazgirt ilçe binası önünde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Demirtaş "Tarihi bir süreçten geçiliyor. Türkiye'nin üçüncü büyük partisiyiz. Biz demokrasi, özgürlükler, barış, kardeş, huzurlu ve adil bir yaşam nasıl kurabilir bunu anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

DİHA'nın haberine göre, mevcut sorunların ancak bir masa etrafında çözülebileceğini söyleyen Demirtaş, "Masayı devirip şiddette, savaşta çare aramak çaresizliktir. Hükümete sürekli barış çağrısı yapmamız erdemli siyaset yaptığımızdandır. İnsanlar arasında bir sorun varsa bir masa etrafında oturup, yıllarca tartışmak daha doğrudur. Bu ülkede toprağa düşen her can bu halkın evladır. Bu savaş duracaksa, biz HDP olarak her türlük fedakarlığı yapmaya hazırız. Siyaset çıkar için değil barış içindir" açıklamasında bulundu.

'ÖCALAN'LA GÖRÜŞ SAĞLANSIN' ÇAĞRISI

Başbakan Binali Yıldırım'ın 'çözüm mözüm yok' açıklamasını da eleştiren Demirtaş, bu yaklaşımın yeni acılara yol açacağını anlattı.

Diyarbakır’da Abdullah Öcalan'la görüşülmesi talebiyle başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine de değinen Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Ekonomik paketlerin ülkede huzur, barış yoksa bir anlamı olmaz. Her şeyden önce barış yap. Barışı sağlayacak olan halkın duruşudur. Asla geri adım atmayınız. Adil bir barış istiyoruz. İçi özgürlük dolu bir barış istiyoruz. İçeride dışarıda barış istiyoruz. Hükümet bunu yapmak zorunda. Zaman kaybetmeyelim, Malazgirt'ten bir kez daha sesleniyoruz. Adalet Bakanlığı, İmralı ile ilgili kaygıları istismar ettiğimizi düşünüyor. İstismar ediyorsak bir avukatı gönder ki kötü niyetimizin önüne geç. Biz Diyarbakır'da bunun için açlık grevine girdik. İmralı'dan haber alınmazsa tehlike daha da artar. Bu mesajı doğru algılayın. Barış yolu bellidir."