Mini Anayasa Komisyonunda HSYK anlaşmazlığı

Üç partiden oluşan komisyon sınırlı bir değişiklik önerebildi. İki aylık çalışma sonucunda sadece yedi madde üzerinde uzlaşma sağlandı.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı  [email protected]

ANKARA- 15 Temmuz darbe girişiminden sonra AK Parti, CHP ve MHP'den birer temsilci ile oluşturulan mini anayasa değişikliği komisyonunun bugün yapılan son toplantısında yedi madde üzerinde mutabakat sağladığı açıklandı.

Üç saatlik toplantının ardından yapılan basın açıklamasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, HSYK düzenlemesinde tam bir mutabakat sağlanmadığını söyledi. Tezcan, ağırlıklı olarak yargıyla ilgili maddelerde uzlaşı olduğuna, yargı dışından sadece birkaç maddede ortaklaşıldığına dikkat çekti.

Komisyon uzlaşılan metni liderlere sunacak. Ortak açıklamalara göre, liderler isterse başka maddelerde de mutabakat sağlanabilir.

Anayasa paketi küçülüyorAnayasa paketi küçülüyor

HSYK İÇİN OLUMLU KONUŞMUŞLARDI

HDP’yi dışarıda tutularak iki aya yakın süredir çalışma yapan komisyon, ilk toplantılarında 23 maddeyi gözden geçirmiş daha sonraki toplantılarda ise yargıyla bağlantılı başka maddeleri de değerlendirmişti. İlk toplantılarda çıtayı yüksek tutan komisyonun ilerleyen süreçlerde bu tutumunu sürdüremedi. CHP’li Bülent Tezcan, Duvar’a yaptığı son açıklamasında 5-10 madde arasında uzlaşma çıkacağını ve CHP’nin yargının siyasallaşmasına izin vermeyeceğini söylemişti.

Anayasa değişikliğinde 7 maddede anlaşmaAnayasa değişikliğinde 7 maddede anlaşma