TBMM Başkanı'ndan HDP'li Buldan'a: Hac'da sizin için dua ettim

TBMM açılışında Başkan Kahraman'dan HDP'li Buldan'a sıcak mesaj: Hac'da sizin için dua ettim...

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Başkanı İsmail Kahraman, TBMM'de Atatürk Anıtı'na çelenk konulması töreni sonunda muhalefetle samimi bir görüntü sergiledi. Kahraman'ın, tokalaştığı HDP'nin Meclis Grup Başkanvekili Pervin Buldan'a, "Hacda sizin için dua ettim" demesi, sohbete tanık olanları gülümsetti.

Kahraman'ın yanından tebessümle ayrılırken Duvar'ın sorularını yanıtlayan Pervin Buldan, "Başkan Hac'da benim için dua etmiş, onu söyledi" diyen Buldan, "Bunu gerçekten yapmış mı?" sorusuna, "Bilmiyorum, kendisine sormak lazım" yanıtını verdi.

ÖZEL HAREKÂTÇILAR MECLİS'TE!

Meclis Atatürk Anıtı önündeki törende polis bandosu görev yaptı. Meclis'te Cumhurbaşkanı'nı karşılamak için Meclis'in emniyet görevlilerinin dışında takviye güçler de görev yaptı. Özel Harekat'tan ağır silahlı polisler yoğun güvenlik önlemi alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden de çok sayıda yakın koruma polisinin gelmesi bekleniyor. (DUVAR)

'Hac için yardım istedi' iddiası gündeme gelmişti

Buldan ve Kahraman kısa süre önce Hac'ca gidiş konusunda yayınlanan bir haberle gündeme gelmişti. Mayıs ayında Sözcü gazetesinde yayınlanan haberde, Buldan'ın hacca gitmek için TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan yardım istediği iddia edilmişti. Habere göre Kahraman, HDP’li Buldan ile aralarında geçen konuşmayı üyelere şöyle aktarmıştı: “Pervin Hanım, ısrarla isminin değişmesini istiyor. Bana ‘Kurban Bayramı'ndan sonra Hacce Pervin Buldan' deyin diyor ve hacca gidişi için de garanti istiyor. Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez Bey'e söyledim, çok memnun kaldı."

Pervin Buldan ise bu haberi, "Hac, İslam’ın beş şartından biridir. Ben de imkanım ve koşullarım dahilinde dini vecibelerimi yerine getirmek üzere Hacca gitme niyetindeyim. Sayın Kahraman ile aramda haberde belirtilen şekilde bir diyalog asla olmamıştır" diyerek yalanlamıştı.