'15 Temmuz'da Melih'i aradım, hazır ol dedim'

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş’la yaptığı telefon görüşmesini anlattı. Yıldırım, "Saat 22:30’da Melih’i aradım. 'Melih hazır ol' dedim" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği 'Gelişim Kampı’ programına katıldı. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirilen programda hitap eden Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları hatırlattı.

Darbe girişiminin yaşandığı gece AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş’la yaptığı telefon görüşmesini anlatan Yıldırım, "15 Temmuz ülkemizin karanlık bir girdaptan milletimizin cesareti, feraseti ve basiretiyle kurtulduğu gündür. AK Parti davasının kurucu genel başkanı, liderimiz, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen en önce meydanları dolduran sizlerdiniz, gençlerdi. Gençleri sürekli tenkit ettiler. ’Gençler apolitik’ dediler. ’Gençler Türkiye’nin sorunlarına Fransız’ dediler. Ama o gençler 15 Temmuz’da Türkiye’ye sahip çıktılar. Alçaklara bu ülkeyi teslim etmediler. Sizlerdiniz öncü olan. Saat 22:30’da Melih’i aradığımda dedim ’Melih hazır ol. Teşkilatını hazırla. Cumhurbaşkanı’mızla konuştuk. Ölümüne direneceğiz. Hiç kimseye hiçbir haine bu bayrağı teslim etmeyeceğiz’. Melih kardeşim ’Biz hazırız genel başkanım. Biz zaten hazır bekliyoruz. Her an meydanlardayız’ dedi. İşte AK Parti şuuru bu. AK Parti demek; memleket zordaysa, milletin ayağa kalkması gerekiyorsa en önde giden teşkilat demektir" ifadelerini kullandı.

'İKİNCİ KALKIŞMA' YANITI

’İkinci kalkışma’ iddialarına yanıt veren Başbakan Yıldırım, uyanık olunması gerektiğini vurgulayarak, "Bugünlerde sürekli olarak ’İkinci darbe yapılacak. Daha bitmedi. Yeniden geleceğiz’. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Bunlar, bu alçak FETÖ terör örgütünün tezviratlarıdır. Topluma, millete korku salmak, huzuru bozmak, tedirginlik oluşturmak için tezgahladıkları kara kampanyalardır. Milletimiz asla buna itibar etmesin; ama rehavet de yok. Gece gündüz de her şeye hazır olacağız" dedi. (ANKARA/DHA)