'Çatlayıp patlıyorlar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı ülkelerin, Türkiye'deki darbe girişimini kendisinin oyunuymuş gibi gösterdiklerini söyledi. "Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu daha iyi görecekler. Bundan çatlayıp patlıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kazan ilçesinde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Bunlar hala rahmetli Menderes’i ipe gönderdiler, milyonlar Menderes’e oy verirken maalesef idam edilirken meydanlara dökülmedi. Zannettiler ki bu Türkiye aynı Türkiye. Aynı Türkiye değil artık. Hiç endişeniz olmasın evelallah biz dikleşmeyeceğiz dik duracağız. Asla bu meydanları bunlara bırakmayacağız hep birlikte yürüyeceğiz. Biz havalimanındayken üzerimizden F-16 alçakça alçak uçuş yapıyordu. Ses hızını aşarak biliyorsunuz ses hızını aşınca bomba etkisi yapar, halkımı ürkütmeye çalışıyordu" diye konuştu.

'BENİM OYUNUM GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTILAR'

Erdoğan şunları söyledi: "Dünyada bazı ülkeler var ki bunu benim bir oyunumun olarak göstermeye çalışıyordu. Nasıl oluyor da ölüm için oyun tezgahlıyorsunuz. Arkamızdan helikopterle uçaklar geliyor. Nasıl bir oyun bu iş? Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu daha iyi görecekler. Ülkemiz henüz layık olduğu yerde değil. Daha iyi yerlere getireceğiz. İnşallah 2018'de dünyanın bir numaralı havalimanının ilk etabının açılışını yapacağız. Tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyüğü olacak. Zaten buna tahammül edemiyorlar. Bundan çatlayıp patlıyorlar. Niye kıskanıyorsunuz? Çalışın sizin de olur." Erdoğan, Çanakkale geçişinin ihalesinin de 18 Mart’ta yapılacağını duyurdu. "İnşallah geciken Kanal İstanbul’u da açacağız. Onun da ihalesini yapıyoruz" diye konuştu.