HDP'ye yanlış cezaevi söylenmiş

Dokuz HDP'li siyasetçinin tutuklanmasının yankıları sürüyor. Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen o gece yaşadıklarını anlattı, tutuklu eşbaşkan ve vekillerin götürüldükleri cezaevlerinin kendilerine ilk önce 'Sincan' olarak söylendiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen 4 Kasım'da tutuklanan eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile yedi milletvekilinin hangi cezaevine nakledildiğini öğrenemediklerini anlattı: “Yanlış bilgiler verdiler. Sincan Cezaevi'ne getirildiğini söylediler, bazı arkadaşlarımız ve avukatları Sincan Cezaevi'ne gönderdik. Orada bize 'Sincan’a gelmedi' dediler. Geri döndük bu sefer Sincan değil Kandıra Cezaevi dediler” dedi.

'TERÖR OPERASYONU MU İFADEYE GİTMEDİKLERİ İÇİN Mİ?'

“Bu kaçırma tavrıdır, rehin alma ile kaçırmanın birbirini tamamlayan boyutudur” diyen Bilgen’in 4 Kasım gecesine ilişkin sözleri şöyle:

- Ortada HDP’ye yönelik özel bir tutum olmadığını iddia ediyorlar. Bir kere bunu medyaya sunarken hâlâ 'HDP’ye terör operasyonu' diye veriyorlar. Sadece ifadeye gitmedikleri için mi alındılar yoksa 'terör operasyonu' mu buna karar vermek durumundalar.

- O gün eşbaşkanlarımızın, milletvekillerimizin nereye götürüldükleri, nerede tutuldukları sonrasında hangi cezaevine nakledildikleri bilgisini bile avukatları, aile ve partiden sakladılar. Yanlış bilgiler verdiler. Sincan Cezaevi'ne getirildiklerini söylediler, biz buradan bazı arkadaşlarımızı ve avukatları gönderdik Sincan’a. 'Buraya gelmedi' dendi. Tekrar döndük bu sefer Sincan değil Kandıra dediler. Bu bir  bu kaçırma tavrıdır. Rehin alma ile kaçırmanın birbirini tamamlayan boyutudur.  Hangi cezaevi olduğunu çok geç öğrendik.

- Eşbaşkanlarımız neden Edirne'ye gönderildi? İkametgahları belli, aileleri Diyarbakır’da. Aynı dosyası olanları ayrı cezaevine koymanın mantığı ne?

Demirtaş'ı beklerken...Demirtaş'ı beklerken...