CHP'li Böke: Çocuklarımıza ne olduğunu soramayacağımız Türkiye'yi reddediyoruz

CHP Sözcüsü, IŞİD'in yayınladığı görüntüleri bir kez daha sordu: 'Çocuklarımıza ne oldu? Neredeler? Görüntüler gerçek mi?' Böke'nin gündeminde başkanlık da vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulundu. IŞİD'in iki Türk askerini yaktığını iddia ettiği görüntülere değinen Böke, "Türkiye çocuklarının akıbetini sorar" dedi, "Siz başınızı yastığa rahat koydunuz mu?" diye sordu.

Böke, Anayasa Komisyonu'ndaki başkanlık teklifi görüşmelerine ilişkin ise teklifin 16 günde çöktüğünü söyledi. MHP ve AK Parti'lilere seslenen Böke, Bu teklife verilecek her olumlu oyun "karşı devrime verilmiş" olacağını öne sürdü.

Böke'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-Geçen haftadan bu yana Türkiye bir soruya yanıt arıyor. İki askere ait olduğu iddia edilen görüntüler konuşuluyor. Hükümet ve Genelkurmay görüntülerin gerçek olup olmadığına dair açıklama yapmadılar. Akıbetini soranları da açıkça tehditte bulundular. Hükümet ülkesine, basına, vatandaşlarına tehdit savuramaz. Türkiye çocuklarının akıbetini sorar. Çocuklarımıza ne olduğunu soramayacağımız Türkiye'yi reddediyoruz. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Yanıtını alana kadar soracağız. Çocuklarımıza ne oldu? Neredeler? Görüntüler gerçek mi? Siz başınızı yastığa rahat koydunuz mu? Biz çocuklarımız için soracağız.

'BAŞKANLIK TEKLİFİ 16 GÜNDE ÇÖKTÜ'

-Anaysa Komisyonu'nda hepimizin geleceğini yok edecek teklifle karşı karşıyayız. Demokrasiyi ve Cumhuriyeti ortadan kaldıracak bir teklif görüşülüyor. Bu anayasa 16 gün içinde çöktü. Madde madde dökülmeye başladı. Anayasa böyle yapılmaz. Ülkeye mutluluk, huzur, barış, hukuk, refah getirmez. Zenginlik ve özgürlük hiç getirmez. Felaket getirirler.

-12 Eylül referandumunda "muhalefeti dinleyin" demiştik. Aynı bugünkü havayla anayasayı değiştirdiler. 15 Temmuz'u hep beraber yaşadık. 15 Temmuz'da Meclis'e atılan bombalar 12 Eylül referandumda yüklendi. Yargıya FETÖ'ye o referandumda zimmetlediler. Yine "siz bilmezsiniz" dediler. Darbeler, iç savaşlar, siyasi suikastler hep demokrasinin olmadığı diktatörlüklerde olur.

-Hükümet acele içinde teklifi komisyondan geçirmeye çalışıyor. Muhalefeti konuşturmamak için her tür kural çiğneniyor. 100 millietvekilinin söz hakları AKP taraından gasp ediliyor. AKP, komisyon görüşmelerinin TRT'den yayınlanması teklif reddediliyor. CHP ise millet adına o komisyonda tarihi bir görev yapıyorlar. Aceleleri var, telaşları var. Milletin neyi öğrenmemesini istiyorsunuz?

'KARŞI DEVRİME OY VERİRSİNİZ'

-Bu teklif bir sistem değişikliğinden ibaret değildir. Demokrasiyi ve Cumhuriyet'i ortadan kaldırma teklifidir. Rejim değişikliği teklifidir. Meclisi fiilen ortadan kaldırma teklifidir. Milletvekillerini, Cumhurbaşkanının emir eri yapıyor. Bu teklif demokrasiyi ortadan kaldırıyor. Yargıyı, Cumhurbaşkanının sopası haline getiriyor. Tek kişi hiç bir denetleme olmadan kamu kurumu kuracak, kapatacak. Tüm bu gerçekleri ortaya koyuyoruz ve ortaya koymaya devam edeceğiz.

Herkes dürüst ve açık olacak. Bu teklife oy verenler 1923 iradesine, karşı devrime oy verdiklerini bilerek verecekler. Bu vebali üstlenmeye hazırlarsa oy verecekler.

Etiketler CHP IŞİD başkanlık