'Kurtulmuş teröre desteği itiraf etti'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Numan Kurtulmuş'un referandum açıklamalarına cevap verdi. Kılıçdaroğlu "Bu, 'Şu anda terörü biz destekliyoruz'un itirafıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünde Mumcu'nun katledildiği yerde açıklama yaptı. Anmadan sonra, Kılıçdaroğlu'na Numan Kurtulmuş'un 'başkanlık' maddesini de içeren referanduma ilişkin söyledikleri soruldu. Kılıçdaroğlu Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un "Referandumdan 'Evet' çıkarsa terörün sesi kesilir" açıklamasıyla ilgili "Bu, 'Şu anda terörü biz destekliyoruz'un itirafıdır. Eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir. Numan Kurtulmuş gibi birisinin kalkıp, bu itirafı 80 milyonun önünde yapmış olması son derece hazindir, son derece utanç vericidir" dedi.

Kurtulmuş: Evet çıkarsa terörün sesi kesilirKurtulmuş: Evet çıkarsa terörün sesi kesilir

NUMAN KURTULMUŞ NE DEMİŞTİ?

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, suikastların ve canlı bomba eylemlerinin devam edebileceğini belirterek şunları söyledi: 'Aman şu referandumda evet çıkmasın' diye terör örgütlerini de kullanarak Türkiye'de bir korku atmosferi oluşturabilirler, halkı canından bezdirecek bir noktaya getirebilirler. Bununla ilgili her türlü tedbirlerimizi alıyoruz. Allah'ın izniyle referandumda büyük oranda 'evet' çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler. Bu motivasyonlarını da kaybederler. (HABER MERKEZİ)