Yüksekdağ'dan tutuklu HDP'lilere mektup

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ tutuklu partililere mektup yazdı: İddiamıza sahip çıkıyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'nin cezaevindeki Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ tutuklu HDP üye ve yöneticilerine mektup yazdı. Yüksekdağ, 'Ne kadar zorlu olsa da, karanlık boğsa da, gelip geleceğimizi ucundaki ışıkla bulaşacağımızı biliyoruz" diyerek başladığı mektubunda, "Partimiz ilçe yöneticilerinden, merkezine, eş başkanlık kurumuna kadar her düzeyde ve her yerde ağır baskı ve tehdit altında. Bunun nedenini biliyoruz. Yeni bir yaşam ve yeni demokratik Türkiye’nin hayalden ibaret olmadığını göstermek… Halklarımızın hayalden gerçeğe barış, özgürlük ve çoğulcu birlik mücadelesine öncülük etmek… Bu yanından bakarsak bugün hapiste oluşumuz, bir ceza değil, onur nişanıdır. Yolundan dönmeyenlerin, barış ve demokrasi şehitlerine verdiği sözden caymayanların, bağrına hançer gibi saplanan acıya, zincirleri çözülüp üstüne salınan dehşete karşı umudu, cesareti, vefayı zırh gibi kuşananların nişanıdır" dedi.

'TARİH HEP BÖYLE YAPILMIYOR'

Yüksekdağ, dışarıda görevlerinin başında yapacakları çok şey olduğunu belirterek şunları yazdı, "Ama tarih hep böyle yapılmıyor. Haklı bir dava uğruna yolu mahpusa düşenler, akışın dışında değil tam içindedir. Şimdi sokaklarda özgür adımlarla yürüyemesek de, bir esnaf gezisinde bir işçi direnişinde dost ellere dokunamasak da, halkımızın cömert yürek hanesinde bağdaş kurup oturamasak da, coşkun mitinglerde ses dalgalanan bayraklarda renk olamasak da, adımız gibi biliyoruz bir tarihin tam içinde aktığımızı."

Yüksekdağ mektubunu, "Türkiye’ye yeni ve güçlü bir program sunma iddiamıza sahip çıkıyoruz. İçeride–dışarıda, her yerde bu cevheri karartmadan, bugünün ve yarının toplumuna pırıl pırıl teslim edeceğimize yürekten inanıyoruz" diyerek bitirdi. (HABER MERKEZİ)