Referandum'dan 'Hayır' çıkarsa ne olur?

'Hayır çıkarsa kaos olur'a, 'Hayır' cephesinden itirazlar var. CHP'li Engin Altay, eğer 'hayır' çıkarsa 'tarafsız bir cumhurbaşkanı ile işbirliği yaparız' sinyali verirken, HDP'li Ahmet Yıldırım ise 'Ülke gün yüzü görecek' dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 16 Nisan referandumu öncesi “Hayır çıkarsa kaos olur, iç savaş çıkar” söylemine "Hayır"cılar tepkili. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Hayır” sonrası tarafsız bir Cumhurbaşkanı ile işbirliği yaparız” dedi. HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım'sa, “Ülke gün yüzü görecek” yorumunda bulundu.

'TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI İLE İŞBİRLİĞİ YAPARIZ'

"Hayır çıkarsa kaos olur” söylemini eleştiren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Hayır” çıktıktan sonra tarafsızlığını koruyacak bir cumhurbaşkanı ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Engin Altay şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanının mevcut anayasaya göre çok sayıda yetkisi var. Bizim de cumhurbaşkanının bu yetkileri kullanmasına itirazımız yok. Bizim cumhurbaşkanından beklentimiz; o makam milletin ortak değeridir, ortak fayda için de tarafsızlık gerekir. “Hayır” durumunda tarafsızlığını koruyan bir cumhurbaşkanı olursa biz beklediği siyasi saygı dahil bütün yaklaşımları, milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı olduğu için, millete saygının, demokrasinin gereği olarak gösteririz. O noktadan sonra işbirliği içinde de oluruz. Biz cumhurbaşkanının tarafsız kimliğine bürünmesinin bize yeteceğini söylüyoruz. Tarafsız olursa bizim cumhurbaşkanımız olur.”

'HAYIR ÇIKARSA ÜLKE GÜN YÜZÜ GÖRECEK'

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, referandumda "hayır" sonucu çıkmasının paketin reddi kadar mevcut tıkanmış sistemin de reddi anlamına geleceğini belirtti. Yıldırım, "Hayır" çıkmasıyla çoğulcu, herkesin kendisini özgür eşit yurttaş olarak hissedeceği bir sistem ve siyasi oluşumun tartışılmaya başlanacağını söyledi.

"Hayır, çıkarsa kaos olur?" iddialarını reddeden Yıldırım, "Bırakın kaosu ülke gün yüzü görecek, soluk alacak, rahatlayacak" dedi. Yıldırım "Hayır" sonucunun aynı zamanda, son 2 yıldır ülkenin üzerine karabasan gibi çöken şiddet politikalarının da halk tarafından reddedildiği anlamına geleceğini ifade etti. (DUVAR)