Erdoğan: İdam için referanduma gidebiliriz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Valiliği önünde konuştu. Erdoğan, idam için gerekli karar parlamentodan çıkmazsa referanduma gidilebileceğini söyledi.
DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Parlamentodan idam kararı çıkmazsa referanduma gidilebileceğini" söyledi.
Referandum sürecini ve hızlı tren projelerini birlikte değerlendiren Erdoğan "Evet demek hızlı tren demek" dedi.
Erdoğan konuşmasından satır başları şöyle:
REJİM TERCİMİZ BİTTİ: Hızlı tren bir diğer önemli proje. Ankara, Afyon, Uşak, İzmir, Manisa hızlı tren projesi de hizmete giriyor. Söz konusu hizmet olduğunda ne diyoruz: Durmak yok, yola devam...
Hani ana muhalefet diyor ya: "Bunlar rejim değiştirecek." Bizim rejim tercihimiz 1920'de bitti. Ama bunlar bundan anlamaz. Bunlara 5 tane koyun ver, bunlar kaybedip gelirler. 16 Nisan'da evet daha ileri, daha da ileri demektir. Evet demenin ne anlama geldiği ortaya çıkıyor mu? Evet demek yüksek hızlı tren, bölünmüş yolların artması, havalimanların artması demektir.
Yahu yalan konuşma, doğru konuş. Tam aksine Meclis’in gücünü artırıyoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasiyle daha güçlü bir yönetimle taçlandırıyoruz. Biz bu ülkenin ve bu milletin sevdalısıyız. Biz size aşığız. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş kadar tünel yaptık biz. Dağları deldik tüneller yaptık.
NASREDDİN HOCA NE DEDİ? Bir şiir okuduğum için beni içeri attılar. 2002 3 Kasım’ında şahsımın milletvekilliği engellendi. Partimin iktidara geldiğinde gösterdiğim duruşu biliyorsunuz. Bazıları bir şeyler söylüyor. 14 senedir bunu görüyoruz. Nasreddin hoca ne dedi? Damdan düştü, ayakları vücudu kırılmış. Çıkmışlar doktor aramaya. Doktor değil değil, bana damdan düşen birini getirin demiş. Düşünün ya, Başbakanım, ilk göreve geldim. Merkez Bankası’na atama yapacağız ve Merkez Bankası’na yapacağım atamada çok kaliteli vasıflı, Allah rahmet etsin şimdi öldü, bir arkadaşımı oraya getirmek istedim. Yapmadı, 'sayın cumhurbaşkanı niye yapmıyorsunuz' dedim? 'Uygun değil' dedi. 'Niye uygun değil, bana söyleyin' dedim. Parayı yönetmek, bu arkadaşımın en önemli kabiliyeti bu. Doktorası bu alanda. Yapmadı be!
ARAMIZDA DÜZELTİYORUZ: Arkadan ikinci bir teklif yaptım. Bu zihniyet var ya çok ilginçtir. Şu anda başbakan yardımcımız olan Mehmet Şimşek’i teklif ettim. O zaman da Şimşek, İngiltere’de. Ve bu da olmaz dedi. Yahu sayın cumhurbaşkanım niye olmaz? “Ben böyle uygun gördüm, bunun için olmaz” Yahu bunun eşi başörtülü zannediyorsunuz da mı hayır diyorsunuz? “Ben böyle uygun gördüm” dedi. “Mehmet beyin eşi Amerikalı dedim” Şimdiki eşi değil. Niye böyle yapıyorsunuz? Uluslararası bir kuruluşta çalışıyor, ona da hayır dedi. Maalesef ikisi de olmadı. Sonra Merkez Bankası’nın içinden bir başka arkadaşı Merkez Bankası’nın başına getirdik. Niye? Zihniyet uymuyor, ideolojik bakıyor. Bu zihniyet, rahmetli Ecevit’e kitap fırlattı. Cumhurbaşkanı, Başbakanı’na kitap fırlatacak…
Ha ben Sayın Gül ile böyle bir sıkıntı yaşamadım. Benimle de iki arkadaşım böyle bir sıkıntı yaşamadık. Eksikler, yanlışlar olursa aramızda düzeltiyoruz. Bunlar gücü ve yetkiyi farklı makamlar arasında dağıtanlar ülkemize maliyetini hiçbir zaman umursamadılar.
PEK ÇOK FİRMANIN 22 YAŞINDA CEO'SU VAR: Pek çok firmanın 22 yaşında CEO’su var ya… 5 milyar dolarlık sermayeyle… 25 yaşında, 26 yaşında CEO’lar var. Şu anda 16 Nisan parlamentonun kapısını size açma günüdür. İşte birileri buna hayır diyor. Bu hayır diyenlerin karşısında durmaya var mıyız? Onun için çok çalışacağız. Ben gençliğime güveniyorum. Marmaris’ten Facetime ile duyuruyu yaptığımda, meydanlara döküldüğünüzü gördüğümde çok duygulandım. Hemen ilk işim oradan İstanbul Yeşilköy’e gelmek oldu. Oradaki halkımla bütünleştik ve bütün operasyonu yürütmeye başladık. 16-17 saatte neticeye ulaştık.
BİR REFERANDUM TALEBİNİ ŞİMDİDEN HATIRLATIYORUM: İdam Meclis’ten gelirse ben onaylayacağım dedim. Fakat bir sıkıntı anayasa değişikliği gerektiriyor. Gerekirse bak şimdiden bir şey söylüyorum. Bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Parlamentodan bu çıkmıyorsa anayasa değişikliği için, bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum. İnşallah onun için de millete gideriz. Millet idam diyorsa, mesele bitmiştir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Bitti. Ne diyor CHP? Biz Mustafa Kemal’in partisiyiz. Tamam Mustafa Kemal partisiysen 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyor. Milletin dediğine niye uymuyorsun? Uymazsan, uydurur bu millet.
YETKİ MİLLETİNDİR: Ne diyor Kandil dağındaki? 'Bizim oyumuz hayır' diyor. Şimdi aynı anlayışı paylaşan onunla aynı değil midir? Bizim peygamberimizin de güzel bir hadisi var. 'Kişi sevdikleriyle beraberdir' İnşallah 16 Nisan’da Türkiye yepyeni, daha hızlı, bir sistemin sahibi olacak. Tabi yönetim sistemini değiştirmek yetmez, ülkemiz için hep beraber bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.
İşte bu CHP, onun yanındaki HDP. Aynı şekilde devam etsin istiyorlar. Bunu ortadan kaldırmak için 16 Nisan’da var mıyız? Diyoruz ki, güvenoylaması, gensoru, bu yetki milletindir. Tamam mı? Öyle haftada bir, ayda bir yok bu iş. Beş yıl için yetki veriyor millet, beş yıl sonra bana geleceksin diyor. Beğendi, devam. Beğenmedi, kusura bakma kenara çekil.