Yıldırım abidik gubidikin kim olduğunu açıkladı

"Çiller - Erbakan döneminde biliyorsunuz, Türkiye'nin en fazla oy almış iki partisinin başlarına görev vermedi o zamanki cumhurbaşkanı, arkasında bir kişi olmayan milletvekiline verildi. Öyle olmadı mı? Yalım Erez'e vermedi mi?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'deki referandum çalışmalarının ikinci gününde Bergama'da kendisini karşılayanlara kahvehane önünde otobüsten seslendi.

Başbakan Yıldırım, burada, Sinop'taki konuşmasında söylediği "Seçimde mevcut sisteme göre siz hükümeti seçemiyorsunuz, sadece meclisi seçiyorsunuz. Kim bakan olacak kim başbakan olacak buna karar veremiyoruz. Sonra orada abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyen biri Başbakan olmuş" sözlerin açıklık getirdi.

Binali Yıldırım: Hiç aklımıza gelmeyenler Başbakan olmuşBinali Yıldırım: Hiç aklımıza gelmeyenler Başbakan olmuş

'BİZ GEÇMİŞİMİZİ BİLİYORUZ'

Yıldırım, şunları söyledi: "Onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar da çalışıyor da boşa çalışıyor. Kafa yanlış işlere çalışıyor. Laf üretmek için çalışıyorlar. Hani ben diyordum ya 'hükümeti abidik gubidik yaparlar, başbakan değiştiriyorlar.' İşte o günlerde oldu. Çiller - Erbakan döneminde biliyorsunuz, Türkiye'nin en fazla oy almış iki partisinin başlarına görev vermedi o zamanki cumhurbaşkanı, arkasında bir kişi olmayan milletvekiline verildi. Öyle olmadı mı? Yalım Erez'e vermedi mi? 28 Şubat sürecini orada başlatmadılar mı? Geçmişi bilmeyen geleceği inşa edemez. Biz geçmişimizi de biliyoruz, geleceğe de emin adımlarla yürüyoruz."

NE OLMUŞTU?

28 şubat sürecinde iktidarda olan REFAHYOL hükümetinin Başbakını Necmettin Erbakan, görevi koalisyon ortağı DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'e bırakmak için istifa etmişti. Ancak Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Sülayman Demirel, görevi Tansu Çiller'e değil, 1998 Aralık ayında dönemin DYP Milletvekili Yalım Erez'e vermişti. Hükümeti kuramayan Yalım Erez görevi cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e iade etmişti.

HDP'li Ahmet Yıldırım: Abidik gubidikleri açıklayınHDP'li Ahmet Yıldırım: Abidik gubidikleri açıklayın

Demirel yıllar sonra "Görevi neden Yılam Erez'e verdiniz" sorusunu "Hükümet kurma görevi verdim, hükümet vermedim ki. Hükümet kurup gelseydi 'Nasıl güvenoyu alacaksınız?' derdim" diye yanıtlamıştı. (DHA/HABER MERKEZİ)