Salonlar Milli Görüş'e kapatıldı

Referandumda 'Hayır' oyu verme kararı sonrası Saadet Partisi'ne (SP) yönelik baskılar arttı. Anadolu Gençlik Derneği'nin daha önceden planlanan etkinliklerine valilikler ve kaymakamlıklar eliyle birer birer yasaklar gelmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Referandumda Saadet Partisi (SP) adına çalışma yürütecek olan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) toplantı yapacak salon bulamıyor. Daha önceden planlanan etkinlikler getirilen yasaklar nedeniyle yapılamıyor.

Konuyu gündeme taşıyan Cumhuriyet gazetesinden Erdem Gül, referandumda 'Hayır' kararı alan SP'ye adeta konuşma yasağı getirildiğini belirtti. Gül'ün, SP'ye uygulanan ambargoya ilişkin yazısının özeti şöyle:

"AKP’nin içinden çıktığı Milli Görüş’ün partisi Saadet Partisi, referandumda ‘hayır’ dedi. ‘Hayır’ der demez yasaklarla tanıştı. Bu uygulama Avrupa ile kriz yaratan yasakları akıllara getirdi...

SP yönetimi, referandumda karar vermeden önce AKP’nin ağır baskısı altında kaldı. AKP, SP’yi, “Hayır demek CHP ile HDP ile birlikte hareket etmektir. Tabana hesap veremezsiniz” diyerek ‘evet’e ikna etmeye çalıştı. Ancak Temel Karamollaoğlu yönetimindeki SP, başkanlık sisteminin tek adam yönetimi olacağı ve kuvvetler ayrılığının ortadan kalkacağı gerekçesiyle referandumda ‘hayır’ deme kararı aldı.

SP, ‘hayır’ kararı alır almaz, bir anda farklı bir tutumla karşılaştı. Önce SP’ye yönelik büyük bir küfür ve hakaret kampanyası yürütüldü. SP’ye ayrıca her düzeyde “Hayır kararı alarak, Fetö, PKK, CHP, HDP ve tüm hainlerle birlikte hareket ettikleri” suçlamaları yöneltilerek, 16 Nisan’dan sonra bunun hesabının sorulacağı mesajları iletildi. SP yönetimi, parti teşkilatları olarak aktif bir kampanya yürütmek yerine daha çok Karamollaoğlu’nun açıklamalarıyla ‘hayır’a destek tavrı benimsedi.

YASAKLAR GELMEYE BAŞLADI

Parti adına aktif hayır kampanyasını gençlik kuruluşu konumundaki Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) yürütmesi kararlaştırıldı. Ancak AGD’nin Türkiye’nin her yerinde önceden planladığı etkinlikler yasaklanmaya başladı. AGD, salon başvurularını; ‘hayır’ kampanyası değil, gençliğin sorunları konulu toplantılar için istemesine karşın izin alamadı. Valilikler ve kaymakamlıklarca üst üste iptal kararları verildi.

SP yöneticileri, yalnızca Meral Akşener ve MHP’li ‘hayır’cılara yasak getirildiği gibi bir algı olduğunu, ancak kendilerine yönelik yasaklamaların çok daha ciddi olduğunu ifade etti."