'Irkçı Hollanda TIR'ımızı engelledi'

CHP'nin kampanya aracı zabıta tarafından engellendi. Vekiller duruma tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fatih Belediyesi ekipleri, CHP'nin hayır TIR'ının Sirkeci ve Eminönü meydanında girişine izin vermedi. CHP’li Aykut Erdoğdu, sosyal medyadan "Sirkeci'de aracımız AKP'nin sürekli faaliyet gösterdiği meydana sokulmuyor... Kim yasakladı??? Tabi ki faşist Hollanda!!! Irkçı Avrupa" dedi. CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer de araçlarının Eminönü meydanına sokulmadığı ve sırf bunun için onlarca zabıtanın görevlendirildiğini söyledi.

'DESTEĞE GELİN'

Hollanda ile yaşanan krize gönderme yapan Erdoğdu, “Sirkeci’de aracımız AKP’nin sürekli faaliyet gösterdiği meydana sokulmuyor… Kim yasakladı? Tabi ki faşist Hollanda! Irkçı Avrupa!” ifadelerini kullandı. Referandum sürecinde hiçbir sıkıntı yaşanmasın diye hassas davrandıklarını söyleyen Erdoğdu, “Referandum huzur içinde geçsin diye dişimizi sıktık… Ses çıkarmadık… Yeterrrrrrr… Haddinizi bilin. Bu akşam saat 17:00’de İl Başkanımız engellendiğimiz Sirkeci Meydanı’na geliyor… Yalnız bırakmayın… Yakınlardaysanız destek verin…” diye yazdı.

Referanduma az bir süre kala 'Hayır' kampanyasına yönelik baskılar devam ederken, bu kez de CHP'nin kampanya aracı zabıta tarafından engellendi.  Yaşananlara sosyal medya üzerinden tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Kim yasakladı? Tabi ki faşist Hollanda!” derken CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de “Faşist Hollanda'yı lanetliyoruz. Memleketimizde seçim çalışması yapmamızı engelledi!” diyerek engellemeye tepki gösterdi.

Konuyla ilgili Evrensel'e konuşan CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, araçlarının Eminönü meydanına sokulmadığı ve sırf bunun için onlarca zabıtanın görevlendirildiğini söyledi. Yaşananlara sosyal medya üzerinden tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Kim yasakladı? Tabi ki faşist Hollanda!” derken CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de “Faşist Hollanda'yı lanetliyoruz. Memleketimizde seçim çalışması yapmamızı engelledi!” diyerek engellemeye tepki gösterdi.

Etiketler CHP tepki tır araç hayır