Erdoğan 'kardeşliğe' son verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rotterdam ile İstanbul arasındaki kardeş şehirlik akdinin bozulması için talimat verdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da düzenlenen referandum toplantısında konuşuyor. Hollanda'ya tepki gösteren Erdoğan, kendi şahsının hedef alındığını iddia etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'ya sokulmamasını eleştiren Erdoğan, "Olağanüstü hal ilan ettiler.  Bir saatte-iki saatte utanmıyor musunuz olağanüstü hal ediyorsunuz. Polislerine vur emri dahi vermişler. Karşınızdaki bir bakan var. Bunun için OHAl ilan delir mi. Bunun için vur emri verilir mi."

'BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI'NA İZİN VERİYORLAR'

Erdoğan şunları söyledi: "Avrupa'da vatandaşlarıma atlarıyla, itleriyle saldıranlara karşı bedel ödüyoruz. Bugün Hollanda'da seçim var, atların, itlerin sahiplerinin ne yapılacağı ortaya çıkacak.  Bunlar, Srebrenitsa katliamında 8 bin Bosnalıyı katledenlerdir. Bunların biz cibilliyetini biliriz. Bunlar ne yazık ki hala medeni olamamışlar. Modern olamamışlar. O akşam da düşünün, Türkiye'nin bakanı, hem de bir bayan bakanı oraya geliyor. Nereye geliyor? Kendi konsolosluğuna. Ve kendi konsolosluğuna gelerek vatandaşlarıyla buluşacak. Bunun herhangi bir izne tabi olması söz konusu değil. Hayır kampanyası yapmak üzere Almanya'ya, Hollanda'ya, İsviçre'ye gelen PKK terör örgütünün temsilcilerine, onların yandaşlarına ve onlarla beraber hareket eden Türkiye'deki Barolar Birliği Başkanı'na, onlara müsade ediyorsunuz. Peki Türkiye'nin bakanına niçin kapıları kapatıyorsunuz?"

'KARDEŞLİK AKDİNİ BOZUN'

Erdoğan, İstanbul'la Rotterdam'ın kardeş şehirliğinin sona ereceğini de açıklarken şöyle dedi: "Ve Rotterdam'ın belediye başkanı, İstanbul ile kardeş şehirlermiş. Dedim hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, bunlarla kardeşlik akdini bozsun. Bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil." (HABER MERKEZİ)