Bahçeli'den hükümete mülteci eleştirisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa ile yaşana sorunlarda mültecilerin öne sürülmesine tepki gösterdi. Bahçeli "Silahtan kaçanları siz daha sessiz bir silah haline dönüştürüp, diplomatik kılıfla bir başka yerde kullanamazsınız. Bu da insani değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP lideri Devlet Bahçeli, referandum kampanyası çerçevesinde dün Hürriyet gazetesini ziyaret ederek, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. MHP'li muhaliflere yapılan saldırıları 'mizansen' olarak adlandıran Bahçeli, 'FETÖ'nün siyasi ayağı' sorusuna ise "Bizim içimizdekilerin hepsini ben biliyorum. AKP’lilerin içindekini AKP’liler bilsin artık" yanıtını verdi.

Bahçeli'nin gündemdeki konulara ve sorulara ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

MÜLTECİLER: Türkiye’ye sığınmacı olarak gelmiş olanları Avrupa’ya karşı bir başka silah olarak kullanmak doğru değildir. Silahtan kaçanları siz daha sessiz bir silah haline dönüştürüp, diplomatik kılıfla bir başka yerde kullanamazsınız. Bu da insani değil.

AVRUPA'YLA KRİZ: abır ve soğukkanlılıkla takip edilmesi gereken bir konu. 53 yılı aşan bir süre AB üyesi olmak Türkiye’nin temel tercihi olmuştur. AB’ye tam üyelik yolunda samimi bir yolculuk yaparken, Avrupa sürekli engel teşkil etmiştir. Bu konu sürüncemede bırakılmıştır. Orada vatandaşlık hakkını elde edenler, o ülkenin demokratikleşme sürecine katkıda bulunmuştur. Şu an 144 Türk soylu milletvekili var orada. Böyle bir ilişkinin çok yoğunlaştığı bir ortamda başta Almanya arkasından Hollanda ve Fransa, Belçika ve Danimarka’nın Türkiye’ye karşı bir tavır içerisine girmelerinin sebebi iyi araştırılmalıdır.

MUHALİFLERE SALDIRILAR: Ülkücüler başladığı işi yarım bırakmaz’ sözünüz farklı algılamalara neden oldu) Çok açık ve net. Öyle bir niyetin olmadığını söylüyoruz. Ülkücü ‘Ben seni konuşturmayacağım, toplantını şöyle yapacağım, sana da şunu yapacağım’ diyorsa gidip kürsüyü eliyle itip çıkmaz. Bu kesin bir mizansen. Böyle bir şeye biz karar vermiş olsak, o gerçekleşir. Ülkücü bir niyetle varmışsa tamamlar. Diyor ki lastiğimi patlattılar. Lastiğe kurşun sıkan beyne niye sıkmasın. Ciddiye almamak lazım. Buna benzer şeyler muhtemelen daha da olabilir. Yolumuza devam etmeliyiz. Mesela kürsü yıkmak yerine Erdoğan’ın Almanya seyahatinde yanında bulunmayı tercih ederim.

FETÖ: (FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkartılmaması) Yürüyüşte her zaman tek adım atılır. İki adım atarak yürüyen nadirdir. O da attır. Asker adım atıyor. Ardından siyasi gelirse gelir gelmezse millet çıkartır onu. Ortaya çıkmalı. (Siyasi ayakla ilgili bildikleriniz var mı?) Bizim içimizdekilerin hepsini ben biliyorum. AKP’lilerin içindekini AKP’liler bilsin artık.

GÜVENLİ ANKET ŞİRKETİ YOK: (Anket yaptırıyor musunuz?) Hangi güvenli şirket var. Kamuoyu araştırması yapan yok. Kamuoyu oluşturmakla görevlendirilme var.

HANGİ DİZİLERİ İZLİYOR: (İzlediğiniz yeni dizi var mı?) ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ var. Hoş bir laf. Avrupa, Hollanda için geçerlidir şu an. Bir de ‘Adı Efsane’ var. Toplumsal ilişkileri, basketbol koçu ile öğrencileri arasındaki ilişkileri iyi aktarıyor.

HARİKA FUTBOLCU: (Beşiktaş’ı nasıl buluyorsunuz?) Beşiktaş iyi gidiyor. Beşiktaşlı olup da Sergen’i çok sevenler var. Onun için Kayserispor ile yapılan maçta Sergen’e bir prim verdiler. Sergen, Türkiye’nin en harika futbolcusu. Metin Oktay vesaireden sonra.”