Burhan Kuzu: Anayasa değişikliğinin bizi aşan bir yönü var

Erdoğan'ın danışmanı Burhan Kuzu, referanduma sunulan anayasa değişikliğinin bir AK Parti projesi olmadığını söyledi. Kuzu, "İki partinin uzmanları bir araya geldi. Biz bu işi kurtardık belki. Ama bunun bizi aşan bir yönü var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı ve Yeni Hükümet Sistemi' konulu konferansa kanferansta konuştu. Konferansı, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar izledi.

'BU BİR AK PARTİ PROJESİ DEĞİL'

Referandumun Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Kuzu, şöyle konuştu: "16 Nisan'daki oylama Türkiye açısından bir kurtuluş günü oylamasıdır. Bunun reddi, bu memlekete çoğa patlar. Bilesiniz ki; gelecek nesiller bizleri mezarda yatırmaz. Sürekli gelir, sizi orada rahatsız eder. 'Neden hayır verdin, bak memleket ne hale geldi. Senin oyun yüzünden geldi' diye söyler. Bunu şunun için söylüyorum. Bu bir Ak Parti projesi değildir. Bu bir Milliyetçi Hareket Partisi projesi değildir. Sonuç olarak bu milletin bir milli meselesidir. Elbetteki biz hazırladık. Biz sebep olduk. Doğrudur. İşin içinde biz bulunduk. İki partinin uzmanları bir araya geldi. Biz bu işi kurtardık belki. Ama bunun bizi aşan bir yönü var. Kaldı ki bizimle başlamış bir hareket de değil bu."

'İKİ KİŞİNİN OLDUĞU YERDE HIR ÇIKIYOR'

Yeni sistemle koalisyon döneminin tarih olacağını ifade eden Kuzu, şu görüşleri dile getirdi: "Başkanlık sitemiyle birlikte koalisyonlara paydos. Ömür billah. Bu getirdiğimiz model kuvvetler ayrılığının alasını getiriyor. Yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı. Bitti, nokta. Madem kuvvetler ayrılığı güzel bir şeydir. Her gün söylüyor Kemal Bey. Doğrudur, ben de katılıyorum. İşte bunu biz ayırıyoruz. Bugünkü modelde yok bu. Olmadığı için zaten biz bunu yapmak zorunda kalıyoruz. Bundan sonra da iki başlılığa paydos. Bu modelde başbakan yok. İki kişinin olduğu yerde 'hır' çıkıyor. Biz bir de koalisyonları bir arada götürme özürlüyüz. Zorlanıyoruz. Ortaklık yönümüz zayıf bizim. Duygusal milletiz." (ZONGULDAK/DHA)