BBP'de 'hayır' istifası

Denizli'de "hayır" oyu kullanacaklarını açıklayan BBP Buldan İlçe Yönetimi istifa etti. BBP İlçe Başkanı Mehmet Gonca, "Parti içinde huzursuzluk yaratmamak için bulunduğumuz görevlerden istifa ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli'nin Buldan ilçesinde, Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Yönetimi, 16 Nisan referandumunda Genel Merkez'in aldığı 'evet' oyu kullanma kararına uymayacaklarını belirterek istifa etti.

BBP Buldan İlçe Yönetimi, Genel Başkan Mustafa Destici'nin açıkladığı, referandumda "evet" oyu kullanacaklarına dair karara uymayacaklarını açıkladı. Bunun üzerine Mustafa Destici, "Parti mensubu arkadaşlarımın kurumsal kimlikleriyle parti kararına aykırı bir davranışta bulunmayacaklarını düşünüyorum, aksine davrananlar hakkında iç tüzük devreye girer ve herkes de sonucuna katlanır" dedi.

BBP'den referandumda 'Evet' kararıBBP'den referandumda 'Evet' kararı

Destici'nin sözlerinin ardından BBP Buldan İlçe Başkanı Mehmet Gonca ve ilçe yönetimindeki 6 kişi istifa kararı aldı. Yazılı bir açıklama yapan Mehmet Gonca, şöyle dedi:

"Parti genel merkezimizin referandumda evet kararını açıklamasından sonra bu şartlar altında görevimize devam etmemizin mümkün olamayacağını düşündük. Parti içinde huzursuzluk yaratmamak, alperen kardeşlerimizle aramızda bir husumet oluşmaması için bulunduğumuz görevlerden istifa ediyoruz. Ayrıca Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Buldan Temsilciliği'nin de kapatılmasına karar verilmiştir." (DENİZLİ/DHA)

BBP'de 'evet' itirazı: 'Partinin yüzde 98'i hayır diyor'BBP'de 'evet' itirazı: 'Partinin yüzde 98'i hayır diyor'

Sivas BBP'den 'evet'e tepki!Sivas BBP'den 'evet'e tepki!

BBP'de 'ihraç' sinyali!BBP'de 'ihraç' sinyali!