'16 Nisan'dan sonra Avrupa'yla masaya oturacağız'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandumundan sonra Avrupa'yla masaya oturacaklarını belirterek, "Bu devran böyle yürümez. Gereği neyse biz Türkiye olarak yapacağız. Hollanda'da yerlerde sürüklenen Hüseyin Kurt kardeşimizin hesabını soracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandumda 'Evet' oyu verilmesi çağrısı yaparak, "Artık cumhurbaşkanlığı görevine gelecek kişi en az 25-30 milyon kişinin desteğini almak zorunda" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen 'İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman' programına katıldı.

BADEM VE CEVİZE KREDİ

Konuşmasına, "21 Mart'ı özel bir gün olarak kabul eden herkesin Nevruz Bayramı'nı tebrik ediyorum" sözleriyle başlayan Erdoğan, 30 dekara kadar arazisini ceviz ve bademle ağaçlandıranlara 40 bin TL'ye kadar kredi vereceklerini açıkladı.

81 ilde 'tabiat turizmi' seferberliği başlattıklarını da açıklayan Erdoğan, "Dünyanın ilk 5 ülkesi arasına girmeyi hedefliyoruz" dedi.

Konuşmasında, büyükşehirlerdeki dikine yapılaşmayı da eleştiren Erdoğan, "Şehirlerimizin etrafı çirkin gecekondularla dolarken dahi her gecekondunun bahçesine ağarlar ve çiçekler dikilmiştir. Açıkçası bu gecekondular şehirlerimizi adeta istila eden beton, çelik ve cam yığını binalardan daha kişilikli, daha şahsiyetli daha özgündür" dedi.

OHAL SAVUNMASI

15 Temmuz'dan sonra ilan edilen OHAL'in 3'er aylık sürelerle uzatılmasına ilişkin eleştirileri yanıtlayan Erdoğan, "Avrupa belediye dahi bir günlük OHAL ilan ediliyor, sonra da kalkıp bizi eleştiriyorlar. İşinize bakın işinize" dedi.

'AJANLIK YAPAN AVRUPALI'YA İZİN VERİLMEYECEK'

Bundan sonra çeşitli sıfat altında ülkemizde ajanlık yapan hiçbir Avrupalı'ya izin verilemeyecek. AB üyelik süreci, geri kabul anlaşmasıymış; hiçbiriyle bizi tehdit edemeyecekler. 16 Nisan'dan sonra cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçelim çok daha farklı bir Türkiye doğacak. 16 Nisan bittikten sonra masaya oturacağız, konuşacağız. Bu devran böyle yürümez. Gereği neyse biz Türkiye olarak yapacağız. Hollanda'da yerlerde sürüklenen Hüseyin Kurt kardeşimizin hesabını soracağız. Yerlerde sürüklenen sadece benim insanım değil. Yerlerde sürüklenen aynı zamanda AB müktesebatıdır. Bunlarda insanlık, vicdan yok. Bu Avrupa ikinci Dünya Savaşı öncesinin ırkçı, faşist Avrupası'dır."

(HABER MERKEZİ)