Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hezar caran ere (Binlerce kez evet)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu. Erdoğan, darbe dönemlerinde Diyarbakır'a yanlışlar yapıldığı söyledi. Erdoğan, "İnsanlar inançları ve düşünceleri yüzünden çok eziyet çekti" dedi. Erdoğan, törene katılanlara Kürtçe, "Hezar caran ere (Binlerce kez evet)" şeklinde seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Diyarbakır'a 30 milyar lira yatırım yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Bu PKK yanlıları ikide bir barış diyor. Lafla barış olur mu? Elinde silahla gezenle barış olur mu? Biz barışı inşa ediyoruz. Barış fedaisi biziz" dedi.

'ALENEN SEVDİK'

Törene katılanlara "Hezar caran ere (Binlerce kez evet)" diye seslenen Erdoğan, "Bugün de Diyarbakır’ı geliştirmenin, Diyarbakır'ın kalkındırmanın peşindeyiz . Biz sizi gizli saklı değil, alenen sevdik. Biz Diyarbakır’ı sevdik, seviyoruz. Her şeyinle başım üstüne Diyarbakır" ifadelerini kullandı.

'DİYARBAKIR ÇOK EZİYET ÇEKTİ'

Geçmişte Diyarbakır'a haksızlıklar yapıldığını söyledi. Erdoğan, "Darbe dönemlerinde Diyarbakır'a yanlışlar yapıldı. İnsanlar inançları ve düşünceleri yüzünden çok eziyet çekti. Hiç şüphesiz Diyarbakır bu zulmü daha ağır yaşamıştır. 2001'de arkadaşlarımızla bir araya geldik reform sürecine başlattık" şeklinde konuştu.

Şehir dışından otobüslerle getirilenlerin de katıldığı açılış törenine yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehir dışından otobüslerle getirilenlerin de izlediği açılış törenine yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

'KAYYIMLAR ATANDI HER YER DEĞİŞMEYE BAŞLADI'

Belediyelere kayyımların atanmasının ardından Diyarbakır'da hizmetlerin daha kaliteli hale geldiğini savunan Erdoğan, "Bu PKK terör örgütünün mensupları doğalgaz hattını yaparız, onlar bombalar. Bunlar hain, bunlar alçak. Bunlar benim Kürt kardeşlerimi sevmiyor. Bunlar Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Her şey yalan... Burada belediyeler elinizdeydi, ne yaptınız? Yasal yollardan yeni belediye başkanları, kayyımlar atanmaya başlandı, her yer nasıl değişmeye başladı. Bu aşk meselesi, dertli olmak lazım" ifadelerini kullandı.

'DİYARBAKIR TÜRKİYE'NİN MÜHRÜDÜR'

"Diyarbakır bizim kalbimiz" diyen Erdoğan, "Bu coğrafyayı, bu halkı bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalışıyor demektir. Diyarbakır Türkiye'nin mührüdür. El uzatılmasına asla izin vermeyiz" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

'AJAN TERÖRİSTLER BURAYA GELİYOR MU?'

"Niçin Diyarbakır turizmde patlama yapmasın, neden? Terör olursa buraya ajan teröristler gelir, turist gelmez. Ajan teröristler buraya geliyor mu? Gelirler. Onların işi gücü karıştırmak. Onlar mikserdir mikser ama terör mikseri."

'KÜRT KARDEŞLERİMİZİ KURTARACAĞIZ'

"Parasını verenin dilediği gibi kullandığı bu terör örgütünden ülkemizi, Kürt kardeşlerimizi kurtarmakta kararlıyız. Bedeli ne olursa olsun, Kürt kardeşlerimizi bölücü terör örgütünün zulmünden kurtarmaya söz veriyoruz. Devletimiz askeriyle polisiyle kurucusuyla tüm kamu görevlileriyle sizin yanınızdadır."

PROJESİ OLAN HERKESLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ'

"Bölücü örgütle işbirliği içinde FETÖ'nün hainlerini de devletten temizledik, temizliyoruz. Artık devletin içinde sizi örgütün kucağına atacak kimse kalmayacak. Bizim muhatabımız sizsiniz. Biz söyleyecek sözü olan, projesi olan, derdi olan herkesle konuşmaya, görüşmeye, birlikte yol yürümeye hazırız. Tek bir şartımız var, kimsenin elinde silah olmayacak, kimse bu ülkeyi bölmeye, bu milleti parçalamaya kalkmayacak."

'BİZ ÖZGÜRLÜKLERİN TEMİNATIYIZ'

"Biz özgürlüklerin teminatıyız, özgürlüklerin teminatı olduk. İnsanları tehdit yollarını arayan terör örgütü var. Kimse bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya kalkmayacak, kimsenin elinde silah olmayacak."

'ONLAR KANDİL'E BİZ MECLİS' ÇAĞIRIYORUZ'

"Oy sandığını mermi sandığıyla değiştirmek isteyenlerin devri sona eriyor. Onlar gençlerimizi Kandil'e gönderiyor, biz Meclis'e çağırıyoruz."

'HAYIR DİYENLERE TERÖRİST DEMİYORUM'

"Ben 'hayır' diyenlere terörist demiyorum. Kılıçdaroğlu yalan söyleme. Ben diyorum ki, 'Kandil hayır diyor', buna dikkat edin diyorum. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim? Başka kim 'hayır' diyor? Pensilvanya da hayır diyor."

'TÜRKİYE'NİN VESAYETTEN KURTULMASINI İSTEMİYORLAR'

Erdoğan'ın konuşmasından önce sahneye çıkan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Açılışlar zincirinin bir yenisini eklemek için buradayız. 15 senede büyük zaferlere imza attık.

Diyarbakır'ın Buradan vereceği ses önemli" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, "Bizi yıllardan beri darbelerle terörizmle ekonomik krizlerle terbiye ettiler. Bizi sürekli terbiye edenlere karşı bu vatan bizimdir. PKK olsun DAEŞ olsun topyekun bir araya geldin terörü bitireceğiz" diye konuştu.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Avrupa'nın Cumhurbaşkanı ve bakanların mitinglerine izin vermemesini ve Avrupa'da yayınlanan bazı gazetelerin manşetlerini eleştirerek "Bunlar  Türkiye'nin prangalarından vesayetten kurtulmasını istemiyorlar" ifadelerini kullandı.