'İstanbul'da yüzde 53 hayır var'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da işçilere yaptığı konuşmada, referandum için, "İstanbul'da en az yüzde 53 hayır oyu var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, referanduma 4 gün kala İstanbul'da seslendiği geri dönüşüm işçilerine 'Hayır' oyu verme çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki oy oranı için de "İstanbul'da en az yüzde 53 'Hayır' var" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

SÖZ VERDİM, KISIR TARTIŞMAYA GİRMEM: Hayır dememizin hayırlı gerekçeleri var. 18 madde dile getirilmiyor. Amaç gündemi saptırmak. Elinizden alınan hakları size duyurmamak. Ama söz verdim 16 Nisan'a kadar hiçbir  kısır tartışmanın içine girmeyeceğim.

KARŞIMA ÇIKIN: Buyrun gelin konuşalım televizyonlarda. Ekonomik ve sosyal haklarla ilgili kararları sadece bir kişi alacak. Parlamento değil. Devletin tüm dengeleri değişecek. Diyorlar ki 'yeni bir devlet kurmak için sandığa gidiyoruz' diyorlar. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden ne istiyorsunuz?

İSTANBUL: Anketlere göre İstanbul'da en az yüzde 53 'Hayır' var. İstedikleri kadar baskı yapsınlar, istedikleri kadar yeri göğü 'Evet'le donatsınlar.

(HABER MERKEZİ)