Erdoğan: Almanya çekilmek isterse güle güle deriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesine hareketi öncesinde açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesi için Brüksel'e gitmeden önce havalimanında açıklamalar yaptı. Erdoğan tüm bakanlardan 2019'a kadar devam edecek bir yol haritası isteyeceklerini ve her bakanın ne yapacağını altında yer alan arkadaşlarıyla paylaşacağını söyledi. Daha sonra parti ve cumhurbaşkanlığında hazırlanacak iki ayrı ekibin bu faaliyetleri denetleyeceklerini söyledi. Erdoğan TBMM'de Meclis genel kuruluna girerek çalışmalara katılmayacağını ancak AK Parti grup toplantılarına ve diğer çalışmalara katılacağını belirtti.

NATO'nun "terörle mücadele"de daha aktif olması gerektiğini belirten Erdoğan, "Küresel meseleler, küresel boyutta bir işbirliğiyle çözüme kavuşturulmalıdır. Hala benim teröristim, senin teröristin ayrımcılığı yapılması devam ediyor" dedi.

Erdoğan, NATO üyesi ülkelerin, gayri safi milli hasılalarının yüzde 2’sini savunma harcamalarına ayırmaları gerektiğini söyledi. Erdoğan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'A TAKIMI B TAKIMI YOK'

"A Takımı ne zaman belirlenecek? Kabine değişikliği olacak mı?" sorusu yöneltilen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim A takımı B takımı yok. Seyahatten sonra MYK'yı belirleyeceğiz. Hiçbir ayrım yok. İnşallah şu seyahatten sonra değerlendirmemizi yapıp, MYK’mızı belirlemiş olacağız. MYK’yı belirledikten sonra da geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak bununla ilgili kongre kapanışındaki teşekkür konuşmamda da ifade ettiğim gibi bütün bakan arkadaşlarımızdan şöyle altıncı ayın sonuna kadar, yıl sonuna kadar devam edecek olan yol haritasını isteyeceğim. Tüm bakanlıklar yıl sonuna kadar neler yapacaklar, bir yol haritasını bizim önümüze koymalı. Bu yol haritası 2019’a kadar devam edecek bir yol haritası olacak. Her bakan ve bakanlık, önümüzde ne var, ne yapacağız?"

'MECLİS SALONUNA GİRMEM GİBİ BİR DURUM OLMAZ' 

AK Parti Meclis Grup toplantılarına katılıp katılmayacağı sorulan Erdoğan, "Tabi ki parlamentoya gideriz, grup odamızda bulunuruz vesaire ama tabi ki Meclis salonuna girmek gibi bir durumumuz olmaz. Benim şu anda böyle bir konumum yok. Grup toplantıları olsun, haftalık konuşmalarımızı da yaparız. Ona mani bir hal yok" şeklinde konuştu.

'GİDERLERSE GÜLE GÜLE DERİZ'

Erdoğan'a, Almanya'nın firari askerleri iade etmemesi ve İncirlik Üssü'ne alternatif araması soruldu. Erdoğan, "Bu konuyla alakalı bize gelmiş bir şey yok. Yani Almanya 'Biz Ürdün’e gidiyoruz, gitmiyoruz' diye bir şey yok. Böyle bir şey de yapacak olurlarsa bizim için çok önemli bir sorun değil bu. Giderlerse de güle güle deriz" ifadelerini kullandı.

'AK PARTİ'YE FATURA KESMEK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL'

Darbe girişiminin ardından siyasetçilere yönelik FETÖ soruşturması yapılmaması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine yönelik eleştirileri nasıl değerlendirdiği sorulan Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması gerekir. Kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadını söylüyorsunuz. Bu konu yargıyla alakalı. Yargı denetimli serbestlik kararı vermiş, bunun beraatına karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu yeri olmadığı halde bu şekilde, AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil. Önce bunlar kendi içlerindeki işleriyle uğraşsınlar, onları temizlesinler." (HABER MERKEZİ)