Yazıcıoğlu ve Dink darbe raporuna giriyor

TBMM darbe komisyonu raporuna son halini vermek için çalışmalar sürüyor. CHP, HDP ve MHP'li üyeler muhalefet şerhlerini yazarken, AK Partililer de rapora Muhsin Yazıcıoğlu ve Hrant Dink dosyalarını ekleyecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimi raporuna helikopter kazasında ölen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve Hrant Dink cinayeti de eklenecek.

Komisyon raporu, çalışmalar bittikten yaklaşık 5 ay sonra açıklandı. Ancak rapor açıklandıktan 4 gün sonra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a gönderilen sorulara yanıtlar geldi. Rapor bu yanıtlar doğrultusunda yeniden revize edilecek.

Bu arada rapora başka ekler de yapılacak. Komisyon’un Ak Partili üyelerinden Selçuk Özdağ’ın verdiği bilgiye göre, Yazıcıoğlu ve Hrant Dink de rapora eklenecek. Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği kaza sonrası olay yerine giderek helikopterin elektronik parçalarını söken kişilerle, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldıranların aynı kişiler olduğuna dikkat çeken Özdağ, raporda da bu bağlantıya dikkat çekmenin önemli olduğunu söyledi.

10 GÜN EK SÜRE

Özdağ'ın iddiasına göre, bu yapının Hrant Dink cinayetiyle de bağı var. Yeniden açılan dosya kapsamında hazırlanan son iddianame ile Fetullah Gülen ve Zekeriya Öz’ün aralarında bulunduğu 50 sanıklı davanın birleştirilmesi de buna işaret ediyor. Raporda bu iki konunun da tüm kuşkuları giderecek şekilde araştırılması gerektiğine dikkat çekilecek.

Bu arada Komisyon’un CHP, HDP ve MHP’li üyelerinin muhalefet şerhleri için verilen süre de talep üzerine 10 gün uzatıldı. Muhalefet şerhleri 12 Haziran’da Komisyon’a iletilecek. Ardından tamamlanan rapor Meclis Başkanlığı’na sunulacak.

Darbe Komisyonu Başkanı: Darbe girişiminin siyasi ayağını tespit edemedikDarbe Komisyonu Başkanı: Darbe girişiminin siyasi ayağını tespit edemedik