Erdoğan ve Gül tugayda iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kayseri komando tugayındaki iftara katıldı. İftarda yemeğinde bir de konuşma yapan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün akşam Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi tarafından 1'inci Komando Tugayı'nda verilen ve şehit yakınları ile gazilerin de yer aldığı iftara katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Zincidere 1'inci Komando Tugayı'ndaki iftara, bazı bakanlar ve milletvekilleri de katıldı.

İftara İstanbul'dan tarifeli uçakla gelen Gül, bir ay önce yitirdiği babası Ahmet Hamdi Gül'ün mezarını ziyaret ettikten sonra geçti. Erdoğan ise Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Kayseri'ye özel uçakla geldi. Her iki Cumhurbaşkanı önceden planlanan Erkilet Havalanı'ndan helikopter yerine 15 kilometre uzaklıktaki tugaya karayolu ile geniş güvenlik önemleri arasında geldi. Bu neden her iki cumhurbaşkanı ezan okuduğu sırada salondaki yerlerini alabildi.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

Erdoğan iftarda  Kayseri’de 1'inci Komando Tugayı'nda verilen iftar programında yaptığı konuşmada, 'Rabia işaretinden vazgeçilmeli' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkesini, vatanını, bayrağını, ezanını sevmeyen acaba neyi seviyor, kimi seviyor. Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah'ım. Biz bunlarla yüceliyoruz, bunlarla yükseliyoruz. Biz millet olarak işte bu şekilde vatanı havayla, suyla, sevgiyle, yani insanın yaşayabilmesi için gereken asgari ihtiyaçlarla birlikte gören bir anlayışa sahibiz. Biz vatanını imanla seven insanlarız. Birileri çıkıyor, diyor ki Rabia'dan vazgeç. Rabia dediği ney, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Bize bu dört ilkeden vazgeç diyen zihniyeti bunların yerine neyi ikame ettiğini tabi olarak merak ediyoruz.

Türk Milletinin yerine neyi koyacağız. Ay yıldızlı bayrağımızın yerine neyi koyacağız. Uğruna bunca can verdiğimiz 780 bin kilometrekarelik vatanımızın yerine neyi koyacağız. 2 bin 200 yıllık geleneğin ürünü olan devletimizin yerine neyi koyacağız. Bizim ne kendimizi, ne de mensubu hissedeceğimiz başka bir milletimiz, ne altında kendimizi güvende hissedeceğimiz başka bir bayrağımız, ne toprağının üstünde huzurla yaşayıp altında huzurla yatacağımız başka bir vatanımız ne de kapısına gideceğimiz başka bir devletimiz yok. Rabbimiz yeryüzünde bozgunculuk yapanların akıbetinin dünyada rezillik, ahirette azap olduğunu işaret ediyor. Bizim yeryüzümüz vatanımızdır. Burada bozgunculuk yapanları ahiretteki akıbeti hiç şüphesiz mevla bilir. Ama onları bu dünyada rezil etmekte bizim görevimizdir."

Erdoğan, iftarın ardından İstanbul'a geçti.

(DHA)