'Her Firavun'un bir Musa'sı vardır'

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün dördüncü gününe Babalar Günü'nü kutlayarak başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın" sözlerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu "20 temmuz darbecisi açıklama yapmış. Gündüz yürüyüp, gece karavanda kaldığımı söylüyor. Benim karavanda altın klozet yok. Gelsin bir gece karavanda kalsın ben toprakta yatacağım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 4. gününe sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Saat 09.00'da açıklama yaparak, yürüyüşü ve iktidar cephesinden gelen açıklamaları yorumlayan Kılıçdaroğlu, Babalar Günü'nü de kutladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı, "Elinde adalet pankartıyla dolaşmakla adalet gelmez. Halkı sokaklara çağırmak kimsenin yararına değildir. Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın" açıklamasına da yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

HOŞGÖRÜYLE YÜRÜYORUZ: 4 gündür adalet için sevgi ve hoşgörüyle yürüyoruz. Kimseyi rahatsız etmeden yürüyoruz. Adalet isteyen herkese gönlümüzü açtık.

GELSİN KARAVANDA KALSIN BEN TOPRAKTA YATARIM: 20 Temmuz darbecisi açıklama yapmış. Gündüz yürüyüp, gece karavanda kaldığımı söylüyor. Benim karavanda altın klozet yok. Gelsin bir gece karavanda kalsın ben toprakta yatacağım.

'BU ÜLKEDE ADALET VAR' DİYEMİYORLAR: Bizi tahrik etmek istiyorlar ama tahriklere kapılmayacağız. Efendim hakim, savcı çağırırmış. Biz darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Bir çok eleştiri getirdiler ama 'Bizim ülkemizde adalet var' diyemiyorlar. Çünkü onlarda biliyor ki adalet yok. Bu sözler acizlik ve zavallılık.

BİR SORU SORMUŞTUM: Bu 20 Temmuz darbecisine bir soru sormuştum. 'Namus, şeref sizin için önem ifade ediyor mu?' sorumuza yanıt vermedi. Şunu unutmasın. Her Firavun'un bir Musası vardır.

Kılıçdaroğlu kendisine destek için yolun üst tarafında bayrakla bekleyenlerin yanına çıktı. Kılıçdaroğlu kendisine destek için yolun üst tarafında bayrakla bekleyenlerin yanına çıktı ancak inişte toprak nedeniyle kayarak düştü.

BAYRAKLA KARŞILANDI, İNERKEN DÜŞTÜ

Yürüyüş sırasında Kılıçdaroğlu yol kenarında büyük bir Türk bayrağı ile karşılandı. CHP lideri, bayrağın bulunduğu yere giderek gençlerle bir süre bayrağı tuttu. Kılıçdaroğlu yokuştan inerken toprak nedeniyle ayağı kaydı ve düştü.

chp6

KILIÇDAROĞLU'NA İKİNCİ MUAYENE

Kılıçdaroğlu'nu, Prof. Dr. Cihangir İslam ve Aydın Milletvekili doçent doktor Metin Lütfü Baydar muayene etti. Kılıçdaroğlu'nu ikinci kez muayene ettiğini söyleyen Baydar, "Sağlığında problem yok. Biz 10'ar kilometre arayla mola planlamıştık. Bu çok uygun olmadı. Şimdi mola sayısını ve süresini artırdık. Bir problem yok demiştik. Normal besleniyor. Aldığı ilave bir önlem yok. Sıvı almaya özen gösteriyor" dedi.

Erdoğan: Yargı sizi de çağırırsa şaşırmayınErdoğan: Yargı sizi de çağırırsa şaşırmayın

Ankara'dan başlatılan yürüyüşte İstanbul'a 370 kilometre kaldı. Ankara'dan başlatılan yürüyüşte İstanbul'a 370 kilometre kaldı.

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ YÜRÜYÜŞTE

Öte yadan Adalet Yürüyüşü'nün 4. gününe İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı ile Erdal Bozkurt ve Avukat Turgut Kazan da katıldı.

20 KM YÜRÜNECEK

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından Adalet Yürüyüşü'nün 4. günü başladı. Kurtboğazı konaklama alanından çıkan yürüyüşçüler yaklaşık 20 km yol alacak.

Yağmura rağmen yürüyüşe ara verilmedi. Yağmura rağmen yürüyüşe ara verilmedi.

YÜRÜYÜŞ TAMAMLANDI

Adalet Yürüyüşü'nün 4. Günü Kızılcahamam girişinde tamamlandı. Sabah saat 09.00'da başlayan yürüyüş saat 17.30'da bitti. Bu sürede biri 3 saat toplam 3 mola verildi. Kılıçdaroğlu yağmur altında 4 saatte 20 km yol yürüdü