Serpil Kemalbay bayram için Sur’a gelecek

HDP Diyarbakır İl Örgütü, bayram programına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Milletvekillerinin de katıldığı toplantıda HDP’nin bayramı yıkım çalışmalarının sürdürüldüğü Sur’da karşılayacağı açıklandı. Bayramın 2. günü Eşbaşkan Serpil Kemalbay da Sur’da olacak.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP Diyarbakır'daki bayram programını bir basın toplantısı ile açıkladı. İl binasında düzenlenen toplantıya Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp ve Ziya Pir ile il yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, bayramı "tüm tehditlere rağmen mahallelerini terk etmeyen yurttaşlar ile kutlayacaklarını" söyledi. Bayramların dayanışma olduğunu vurgulayan Özer, Diyarbakır halkını bayramın 2’nci gününde Sur ilçesinde olmaya davet etti.

HALKIN İSTEĞİ DIŞINDA YIKIM

Sur’un 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının hâlâ devam ettiğini hatırlatan Sibel Yiğitalp ise ilçede alınan acele kamulaştırma kararı ve devam eden inşaat ile yıkımlarda hiçbir şekilde mahallelinin talebinin alınmadığını söyledi. Sur’un bölgenin de tarihi olduğunu belirten Yiğitalp, “Ama her gelen hükümetin temsilcisi orada kendine göre bir planlama yapmış, bir proje çizmiş ve buna göre hareket ediyor. Sur’da halkın talebi ve isteği dışında hükümetin tekçi zihniyeti kapsamında bir inşa ve yıkım var” dedi.

'DİYARBAKIR HALKINI BEKLİYORUZ'

Diyarbakır halkının yaşanan derin acılar karşısında dayanışma kültürünü iyi geliştirdiğini kaydeden Yiğitalp, “Bizler de bu dayanışma kültürü kapsamında Eş Genel Başkanımız Serpil Kemalbay’ın katılımıyla bayramın ikinci gününde Sur’da olacağız. Anzele Parkı’nda Sur halkı ile bayramlaşacağız ve bu bayramlaşmaya tüm Diyarbakır halkını da davet ediyoruz” dedi. (DUVAR)

Etiketler HDP diyarbakır bayram