Adalet Yürüyüşü, Gaffar Okkan ziyaretiyle başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 16. gününde Diyarbakır'da Hizbullah saldırısında yaşamını yitiren emniyet müdürü Gaffar Okkan'ın mezarını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin çağrısıyla Ankara'dan İstanbul'a başlatılan 'Adalet Yürüyüşü' bugün 16. gününe girdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşün bugünkü etabı öncesinde sabahın erken saatlerinde Gaffar Okkan'ın mezarını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, mezarlık ziyaretinden sonra yürüyüş kortejinin konakladığı Hendek'e dönerek günlük basın açıklamasını yaptı.

Emniyet teşkilatının Ali Gaffar Okan'ı örnek alması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Gaffar Okan hayatını kaybettikten sonra Diyarbakır'da birçok insan yeni doğan çocuklarının ismini Ali Gaffar Okkan koydu.  Terörle mücadelede Gaffar Okkan'ın verdiği mücadele son derece önemlidir. Biz kendi topraklarımızda terörü istemiyoruz. Kendi topraklarımızda hak, hukuk ve adalet istiyoruz."

Gaffar Okkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti.

Yürüyüşün bugünkü etabına KESK yöneticileri de katılıyor. Yürüyüşün bugünkü etabına KESK yöneticileri de katılıyor.

ÖZGEN: BÜTÜN HALKIN TALEBİ

Yürüyüşün bugünkü bölümüne KESK yöneticileri ile birlikte katılan Eş Genel Başkanı Lami Özgen şunları söyledi: "Adalet Yürüyüşü aynı zamanda bu ülkenin işçilerinin, emekçilerinin, ezilenlerin ve bütün halkın talebidir. Kanun Hükmünde Kararname'lerle kamu emekçilerinin hukuksuz bir şekilde ihraç edilmesi adaletsizliğin ta kendisidir. Bu yüzden adalet yürüyüşü bu boyutuyla bütün kamu çalışanlarını ve bütün işçileri ilgilendiriyor. Şu an iş güvencesi tamamen ortadan kaldırılmış durumda. Hakeza bu hukuksuz yöntemlerle işçilerin kıdem tazminatı ortadan kaldırılıyor. Bu hukuksuzluklardan dolayı KESK bileşenleri hem adalet talebini hem de bu yürüyüşü desteklemeye bütün güzergahlarda devam edecektir."

gulriz Tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi ve yazar Zeynep Oral da 'Adalet Yürüyüşü'nün bugünkü bölümüne katılıyor...

gulriz Sururi, CHP'li Levent Gök ve Bülent Tezcan'la da sohbet etti.

SURURİ: DİNİMİZİN ÖZELLİĞİ VİCDANLI OLMASIDIR

Tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi de Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Yürüyüş için Bodrum'dan Sakarya'ya gelen Sururi kısa bir süre yürüdükten sonra ayrıldı. Sururi şunları söyledi: "İlk adalet yürüyüşünü tiyatrocular olarak yapmıştık. Taksim'e kadar yürümüştük. Yıllardır bir halk hareketi bekliyoruz. O gerçekleşti. Ne kadar geç olursa o kadar zor olacaktır başarısı ama olacaktır. Dinimizin en önemli özelliği vicdanlı olmasıdır. Ama biz yıllardır vicdansız bir iktidar tarafından yönetiliyoruz."

Türkücü Dilberay gazetecilerin sorularını yanıtlarken. Türkücü Dilberay gazetecilerin sorularını yanıtlarken.

DİLBERAY: İLLA Kİ ADALET 

Türkücü Dilberay da Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. Dilberay, gazetecilerin “Neden buradasınız?” sorusuna “İlla ki adalet, illa ki adalet. Adalet var mı?” yanıtını verdi.