Adalet Yürüyüşü'nde Kılıçdaroğlu'nu duygulandıran iki olay

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü boyunca kendisini duygulandıran iki olayı anlattı: "Kamp alanına gübre dökülmesi olayıyla ilgili Düzceliler Derneği’nin başkanı aradı, 'Düzceliler adına özür dilerim' dedi... Bir de yürüyüş sırasında yaşlı bir adam 'Düzceliler olarak yapılanı kabul etmiyoruz' diye bağırdı." Kılıçdaroğlu, yürüyüşün karşılık bulmaması halinde demokratik eylemleri sürdüreceklerini de söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu tür yürüyüşlerde bazen kaytarmalar olabileceğini ancak kendilerinin Ankara'dan İstanbul'a her bir santimetreyi yürüyerek kat ettiklerini söyledi. Yürüyüş sırasında hükümetten kendilerini arayan olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Demokrasi anlayışı varsa, bu tür yürüyüşlere olgunluk içinde karşılık verilir. Yeri geldiğinde geri adım atılır. Ama bizim karşımızda bir duvar var. Biz işte bu duvara karşı yürüyoruz. En büyük sorunumuz bu. Bize düşen o duvarı aşmak için mücadele etmek" dedi.

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında kendisini duygulandıran iki olayı ise şöyle anlattı:

Beni duygulandıran iki olay oldu. Ankara’dan Düzceliler Derneği’nin başkanı aradı, “Düzceliler adına özür dilerim. Düzce’nin adının böyle kirletilmesi bizi çok yaraladı” dedi... Kendisine “Ben Düzce’yi ve Düzcelileri seviyorum. Bunu bütün Düzce’ye nasıl mal edebiliriz” dedim.

Yürüyüş sırasında da yaşlı bir adam “Düzceliler olarak yapılanı kabul etmiyoruz” diye bağırdı. Bunlar beni duygulandırdı.