4 bin üyesi tutuklu olan DBP, kongreye gidiyor

HDP’nin en büyük bileşenlerinden DBP'nin yarın yapacağı kongrede, tutuklu Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel ve partinin Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan’ın, Eş Genel Başkanlığa aday gösterilmeleri bekleniyor. Belediye başkanları, belediye çalışanları ve delegeler olmak üzere DBP’nin 4 bine yakın üyesi halen tutuklu bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) en büyük bileşeni Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 9 Temmuz Pazar günü 4’üncü Olağan Kongre'sini yapacak. DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 6 Kasım’dan bu yana tutuklu. Diğer Eş Genel Başkan Kamuran Yüksek hakkında ise 8 yıl 9 ay onaylanmış hapis cezası bulunuyor. Tuncel’in yeniden eş genel başkanlığa aday gösterileceği kongrede, Yüksek’in yerine ise DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan’ın adı geçiyor.

DBP’NİN 86 BELEDİYESİNE KAYYIM ATANDI

DBP’nin 3’ü büyükşehir olmak üzere toplam 106 belediye başkanlığı var. Bunların 86’sına kayyım atandı. ‘Kayyım atanmayanlarda da fiili kayyım uygulanıyor’ diyen DBP’liler, kayyım olmayan belediyelerde tüm çalışmaların kaymakamların bilgisi ve onayıyla gerçekleştiğini ifade ediyorlar. Bunun tek istisnasının kayyım atanmayan Iğdır Belediyesi olduğu belirtiliyor.

72 BELEDİYE BAŞKANI CEZAEVİNDE, 4 BİN PARTİLİ TUTUKLU

DBP’nin 1 Kasım 2015 Genel Seçimi'nden bu yana aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın da bulunduğu 92 belediye eşbaşkanı tutuklandı. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk gibi 20 belediye başkanı serbest bırakılırken 72 belediye başkanı halen cezaevlerinde tutuklu.

TUNCEL'İN MESAJI OKUNACAK

Belediye başkanları, belediye çalışanları ve delegeler olmak üzere DBP’nin 4 bine yakın üyesi halen tutuklu bulunuyor. Kayyımlar, DBP’li belediyelerin kadın yaşam sığınma evleri ile Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nin ‘Kardelen Kadın Evi’ gibi toplam 52 kadın kurumunu kapattı.

1 Kasım 2015’ten bu yana tüm yaşananların ele alınacağı ve sloganı “Aydınlanan Toplumla Özgür Geleceğe” olan kongrede tutuklu Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel’in mesajı okunacak. 'DBP’nin asıl hedefine, özüne döneceği’ ifade edilirken partinin asıl misyonunun ‘siyaset yapmak değil siyasetçi yetiştirmek’ olduğu hatırlatılıyor.

DBP’nin 4’üncü Olağan Kongresi, 9 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da Ankara’da, Neva Palas Otel’de gerçekleştirilecek.