'Erdoğan-Bahçeli ittifakına doğru'

Referandum sonrası yasa yapım sürecinin hızlandırılması amacıyla gündeme getirilen Meclis İç Tüzük değişiklik teklifi bugün Anayasa Komisyonunda görüşülmeye başlıyor. AK Partili bazı vekillerin dahi karşı çıktığı belirtilen değişikliğe en stratejik destek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Hürriyet yazarı Murat Yetkin, 2019 için MHP'li adayların AK Parti listesinden seçilip, sonrasında Meclis'te kendi gruplarını kurması senaryolarının da konuşulduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Murat Yetkin, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin son bir yılda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a üçüncü stratejik desteğini verdiğini yazdı. Yetkin, "Erdoğan-Bahçeli ittifakına doğru" başlıklı yazısında, Erdoğan'ın Meclis tatile girmeden yapılmasını istediği TBMM İç Tüzük değişikliğiyle ilgili çalışmalara yer verdi.

Erdoğan'ın iç tüzük değişikliğini yasa yapım sürecinin hızlanması için elzem saydığına dikkat çeken Yetkin, şunları yazdı:

"Bahçeli son bir yıldır Erdoğan’a üçüncü stratejik desteğini vermiş bulunuyor.

Önce 15 Temmuz’da bastırılan askeri kalkışma ardından 20 Temmuz’da Olağanüstü Hal ilanına verdiği destek.

...Şimdi de İç Tüzük desteği."

Meral Akşener'in parti kurması halinde MHP'ye yapacağı etki ve 2019 seçimine ilişkin senaryolara da yer veren Yetkin, "MHP’nin milletvekili adaylarının AK Parti listesinden gösterilmesi halinde hem onların seçilip Meclis’e girmesi, sonra ayrılıp kendi gruplarını kurması, hem de Erdoğan ve AK Parti’ye derin bir yüzde 50 nefesi aldırması mümkün olacak. Siyaset kulisinde konuşulan konulardan birisi bu…" diye yazdı.