'TSK içinde en güçlü grup hala 'FETÖ'dür'

Emekli Albay Ahmet Üçok: Oransal olarak en az FETÖ temizliği yapılan kurum TSK'dır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ergenekon ve Balyoz davalarında 43 yıl hapis cezasına çarptırılıp 5 yıl cezaevinde tutuklu kalan emekli Hakim Albay Ahmet Üçok, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, TSK içerisinde bulunan darbeci askerlere yönelik yapılan operasyonları değerlendirdi. TSK içindeki 'FETÖ' operasyonlarını yetersiz bulan Üçok, "Tüm kamu kurumları içerisinde oransal olarak en az FETÖ temizliği yapılan kurum TSK'dır. TSK içerisinde halen en güçlü grup FETÖ'dür" dedi.

Sözcü'den Özlem Gürses'e konuşan Ahmet Üçok'un operasyonlara ilişkin açıklamaları şöyle; "Tüm kamu kurumları içerisinde oransal olarak en az FETÖ temizliği yapılan kurum TSK'dır. TSK içerisinde halen en güçlü grup FETÖ'dür. Darbe koşulları oluştuğunda (Cumhurbaşkanı'nın etkisiz hale getirilmesi, terör, ekonomik kriz ve de iç ayaklanma vb.) TSK içerisindeki bu grup darbe yapacak güç ve yetkinliktedir.

Gerek kolluk güçleri gerekse savcılar olağanüstü bir gayretle bir yıldan kısa sürede çok kapsamlı iddianameler hazırladılar ve yargılamalar başladı. Yargının soruşturma aşaması neredeyse tamamlandı. Ben mahkeme aşamasının da kısa sürede tamamlanacağını düşünüyorum. TSK'nın FETÖ'den temizlenmesi konusunda yeterli yol alınmamıştır ve ne yazık ki tıpkı 15 Temmuz öncesinde olduğu gibi bu temizlik terör, Irak, Suriye vb. gerekçeler gösterilerek yapılmamaktadır. Yaklaşık 14.000 hakim ve savcının 7.000 civarı FETÖ'den tasfiye edilmişken, bu sayının on katı 140.000 subay/astsubay mevcudu olan TSK'dan da 7.000 civarında asker şahıs ihraç edilmiştir. Bu durum bile TSK'nın FETÖ'den temizlenmesi konusunda bir arpa boyu yol alındığının göstergesidir."

Etiketler operasyon TSK FETÖ