HDP’de eylem takvimi: 120 merkezde halk buluşması

Vicdan ve Adalet Nöbeti sona eren HDP, bu kez iki ay sürecek eylem takvimi hazırladı. Hazırlanan plan kapsamında 120 ayrı merkezde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP), 20 Temmuz'da İstanbul'da açıkladığı “Demokrasi Mücadele Planı” deklarasyonuyla bir ay süren "Vicdan ve Adalet Nöbeti" eylemini sona erdirdi. Nöbet eyleminin sona ermesiyle birlikte gözler bu kez planlamanın ikinci etabı olan halk toplantılarına çevrildi.

Dihaber'de yer alan habere göre, dört ildeki nöbet eyleminin ardından bu kez 120 ayrı merkezde halk toplantıları, şölenler, mitingler ve panellerle gerçekleştirilecek olan etkinliklerle bir kez daha halkla bir araya gelinecek. Adana'nın Yüreğir ilçesindeki halk buluşmasıyla startı verilen "Demokrasi Mücadele Planı"nın ikinci etabı Ekim ayı sonuna kadar devam edecek.

Adana, Mardin, Muğla, Osmaniye, Antalya, Aydın, Denizli, Hatay, İzmir, Şırnak, Balıkesir, Diyarbakır, Kocaeli, Kars, Hakkari, Siirt, Urfa, Konya, Bingöl ve İstanbul'da 27 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek olan etkinlikler kapsamında HDP'li milletvekilleri ve MYK üyeleri halkla bir araya gelerek, içerisinden geçilen sürece dair tartışmalar yürütecek.

4 KASIM’DA KİTLESEL EYLEMLER PLANLANIYOR

Aynı takvim içerisinde HDP'li milletvekillerinin tutuklandığı 4 Kasım'ın yıldönümünde kitlesel eylemler planlanıyor. Eylemlerin büyük bir bölümünün HDP'lilerin tutuklu bulunduğu cezaevleri önünde yapılması düşünülüyor.

BU HAFTA TOPLANTI TRAFİĞİ

Yarın HDP Kadın Meclisi toplantısı gerçekleştirilecek. Çarşamba günü yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısından sonra da Cuma günü toplanacak olan Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) tüm bu gündemler masaya yatırılacak.