Bahçeli'nin dediği Niko başka Niko'ymuş!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, 'Gidip Kör Niko'nun meyhanesine içsinler' sözlerindeki Niko'nun Tarık Buğra'nın Küçük Ağa romanında geçen bir karaktere atfen söylendiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı yaptığı açıklamada CHP’nin Çanakkale’de düzenlediği Adalet Kurultayı’nda içki içenleri eleştirirken kullandığı 'Gitsinler Kör Niko'nun meyhanesinde içsinler' sözü ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Açıklamanın ardından söz konusu ifadedeki 'Niko'nun meyhanesi'nin meyhane şarkılarından oluşan bir albümün ismi olduğunu ileri sürülmüştü.

Ancak Oda TV'nin MHP'li kaynaklara dayandırdığı haberinde Bahçeli, Çanakkale Şehitlikleri’nin de bulunduğu bölgede içki içilmesinin saygısızlık olduğunu belirterek söylediği sözlerde bahsettiği meyhane Tarık Buğra’nın dizi ve film olarak da çekilen Küçük Ağa romanında yer aldığı belirtildi.

ROMANDAKİ NİKO

Milli Mücadele döneminin anlatıldığı romanın baş kahramanı Çolak Salih, bir kolunu kaybeder, yakın arkadaşı Niko ise onu bir meyhaneye götürür. Daha sonra ise Salih, Kuvayi Milliye’ye katılmaya karar verir. Bu kararı almasına yakın arkadaşı Niko’nun tavrı neden olmuştur. Niko, işgal güçleriyle birlikte hareket eden bir karakter olarak anlatılır. Romanda Salih'in Niko'ya öfkesiyle ilgili şu ifadeler kullanılmıştı:

"Çolak Salih savaşı sırf Niko ile karşı karşıya gelmek için sevmiş, benimsemiş, kaşık tutmaktan âciz sol elini sırf bu umut uğruna uçan kuşu zımbalayacak hale getirmişti. Hayatın yerini alan bu hırslı umuttan bu yana yıl geçti. Salih -gerçi- bu arada bu savaşın ne olduğunu, ne için olduğunu adı gibi anladı, bekledi."

Devlet Bahçeli: Türkiye'de çok meyhane var oralarda içsinlerDevlet Bahçeli: Türkiye'de çok meyhane var oralarda içsinler

MHP kaynakları, MHP lideri Bahçeli’nin bahsetttiği meyhanenin ise işbirlikçi Niko’nun gittiği meyhane olduğu belirtti.