Bekir Bozdağ: Kılıçdaroğlu özür dilemeli

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: Şehitlerimizin manevi huzurlarında bizzat onlardan 'özür diliyorum' demesi lazım...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Yerköy İlçesinde partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bekir Bozdağ, program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'nin Çanakkale'deki Adalet Kurultayına ilişkin, "Siz Türk halkına sorun bakalım; hangi Türk vatandaşı şehitlerimizin manevi huzurunda içki içip, çiftetelli oynayıp, göbek atıyor. Halk adamı, halkını bilen, halkın değerlerine saygılı olan birisi bunu yapar mı? Yapamaz. Türkiye'nin dört bir yanında hangi mezarlıkta veya mezarlık çevresinde içki içilip, göbek atılabilir, oynanabilir ve bunu halk hoş görebilir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesi gerektiğini belirten  Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü; "Kurultayın yapıldığı yer bizim açımızdan son derece manevi yer, yüksek olan bir yer. O toprakların her bir karışı şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır. Doğru olan, saygısızlığı yapmamaktır, yaptırmamaktır. Hem yapacaklar, hem de bu saygısızlıktan özür dilemeden, bu saygısızlığı yapanlara haddini bildirmeden sıyrılacaklar. Böyle bir şey olmaz. Bu saygısızlığı yapanlar hem disiplin cezalarına, hem de ceza hukuku bakımından suç oluşturan bir eylem varsa, buradan ceza görmeleri, hem de milletten özür dilemeleri lazım. Sadece onların değil, sayın Kılıçdaroğlu'nun da 'Türk milletinden özür diliyorum' demesi, şehitlerimizin manevi hatırasını zedeleyen bu saygısızlar nedeniyle şehitlerimizin manevi huzurlarında bizzat onlardan 'özür diliyorum' demesi lazım" (DHA)